ΗΠΑ

Δίκη Φλόιντ: Ο Σόβιν αρνήθηκε να καταθέσει επικαλούμενος την 5η Τροπολογία

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις μαρτύρων

Δίκη Φλόιντ: Ο Σόβιν αρνήθηκε να καταθέσει επικαλούμενος την 5η Τροπολογία

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν γνωστοποίησε σήμερα ότι δεν προτίθεται να καταθέσει στη δίκη του για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, πέρσι τον Μάιο στη Μινεάπολη.

«Επικαλούμαι την 5η Τροπολογία», είπε ο Σόβιν, αναφερόμενος στο δικαίωμα που παραχωρεί το Σύνταγμα των ΗΠΑ σε όλους τους πολίτες να μην καταθέτουν ή να μην κάνουν δηλώσεις που θα μπορούσαν να τους ενοχοποιήσουν.

Διαβάστε ακόμη:

ΗΠΑ: Video game κατά του ρατσισμού μέσα από τα μάτια ενός μαύρου πατέρα

«Εκλιπαρούσε για τη ζωή του»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στη δίκη Φλόιντ

Ο 45χρονος πρώην αστυνομικός κατηγορείται ότι σκότωσε τον Φλόιντ στις 25 Μαΐου 2020, όταν γονάτισε στον λαιμό του επί περίπου 9 λεπτά, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για τη σύλληψή του. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και ο δικηγόρος του υποστηρίζει ότι ο Αφροαμερικανός πέθανε από υπερβολική δόση, σε συνδυασμό με τα καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Η δίκη βρίσκεται στην τρίτη εβδομάδα της και τόσο η υπεράσπιση όσο και η κατηγορούσα αρχή ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν με τους μάρτυρες που είχαν να καλέσουν. Μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων του Σόβιν και του εισαγγελέα, την Δευτέρα, οι ένορκοι θα αποσυρθούν για να συζητήσουν και να λάβουν την απόφασή τους.

Η ετυμηγορία δεν αναμένεται πάντως να ανακοινωθεί πριν από το τέλος του μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters