Γερμανία: Υπέρ της υποψηφιότητας Λάσετ ο Σόιμπλε

Γερμανία: Υπέρ της υποψηφιότητας Λάσετ ο Σόιμπλε

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε υπέρ του Άρμιν Λάσετ ως κοινού υποψηφίου καγκελάριου Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών στις προσεχείς εθνικές εκλογές της Γερμανίας και επικρίνει τον Μάρκους Ζέντερ για τη στάση του στο επίμαχο θέμα.

Διαβάστε ακόμη: CDU/CSU: Ο Μάρκους Ζέντερ θα διεκδικήσει το χρίσμα για την Καγκελαρία

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) και μέλος του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι εναντίον της υποψηφιότητας του πρωθυπουργού της Βαυαρίας και προέδρου του αδελφού Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) Μάρκους Ζέντερ. 

«Είμαι υπέρ του κυρίου Λάσετ. Οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να παίζουν καθοριστικό ρόλο για το ποιος θα είναι ο (κοινός) υποψήφιος για την καγκελαρία Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών», δήλωσε σήμερα ο Σόιμπλε στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR.

Ο Σόιμπλε προειδοποίησε επίσης να μην συνεχισθεί η περαιτέρω εξασθένιση του CDU. «Δύσκολα μπορούσε να κερδίσουμε τις εκλογές χωρίς ένα ισχυρό, ζωντανό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα. Χρειαζόμαστε την ενότητα του CDU και του CSU», τόνισε.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στον Ζέντερ για την κριτική την οποία άσκησε στην απόφαση των κορυφαίων οργάνων του CDU να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Άρμιν Λάσετ. «Αυτό δεν αντέχεται», τόνισε.

Την περασμένη Δευτέρα, μετά τη σχετική σύσταση των οργάνων του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος υπέρ του Λάσετ, ο Ζέντερ δήλωσε ότι δεν αντικατοπτρίζει ολόκληρο το εύρος του κόμματος και ήταν τελικά μια απόφαση η οποία ελήφθη στα παρασκήνια.

Ο Σόιμπλε απέρριψε και πάλι μια ψηφοφορία στην (κοινή) κοινοβουλευτική ομάδα Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών για το επίμαχο θέμα. «Δεν είναι της αρμοδιότητάς της να αποφασίσει ποιος θα μπορούσε να γίνει καγκελάριος μετά τις εκλογές», είπε στο SWR.

Εν τω μεταξύ, βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας των δύο αδελφών κομμάτων ώστε να αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα ποιος θα είναι υποψήφιος καγκελάριος από την ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα εφόσον οι δύο οι αντίπαλοι δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία μεταξύ τους μέχρι τότε.

ΠηγηSWR, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή