Πρόσκληση Ζελένκσι σε Πούτιν για συνομιλίες στο Ντονμπάς

Πρόσκληση Ζελένκσι σε Πούτιν για συνομιλίες στο Ντονμπάς

Πρόσκληση προς τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για συνάντηση στο Ντονμπάς απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση προς τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για συνάντηση στο Ντονμπάς απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση.

«Κύριε Πούτιν, είμαι έτοιμος να πάω ακόμη πιο πέρα και να σας προσκαλέσω να με συναντήσετε σε οποιαδήποτε περιοχή του ουκρανικού Ντονμπάς, όπου συνεχίζεται ο πόλεμος», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι σε διάγγελμά του.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Απρόκλητη κλιμάκωση της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα

FAA: «Καμπανάκι» για τις πτήσεις στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) εξέδωσε οδηγία προς τις αεροπορικές εταιρείες, ζητώντας να επιδείξουν «ουσιαστική προσοχή» όταν πετούν κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, επικαλούμενη το ενδεχόμενο κινδύνων για την ασφάλεια των πτήσεων.

Το 2014, η πτήση MH17 των Αερογραμμών της Μαλαισίας, που πετούσε από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ, καταρρίφθηκε ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία. Η κατάρριψη έγινε από έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από μια περιοχή που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, στη διάρκεια μιας μάχης με στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με διεθνείς εμπειρογνώμονες οι οποίοι ερεύνησαν το συμβάν.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή