Το Instagram βάζει «φρένο» στο μπούλινγκ – Λανσάρει νέα υπηρεσία

Το Instagram βάζει «φρένο» στο μπούλινγκ – Λανσάρει νέα υπηρεσία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να φιλτράρουν οι ίδιοι οι χρήστες τα μηνύματα που λαμβάνουν με επιβλαβές περιεχόμενο παρέχει από σήμερα το Instagram σε μια προσπάθεια να δείξει ότι παίρνει στα σοβαρά τη διαδικτυακή παρενόχληση.

Χάρη στα νέα φίλτρα θα μπλοκάρονται αιτήματα για απευθείας συνομιλίες που περιλαμβάνουν προσβλητικές λέξεις, εκφράσεις ή emoji. 

Εκτός από τα προκαθορισμένα φίλτρα, οι χρήστες θα μπορούν να ορίζουν και τα δικά τους.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη αρχικά σε επτά χώρες- τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά- και τους επόμενους μήνες θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες. 

Το Facebook, στην οποία ανήκει το Instagram, εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την υπηρεσία αυτή και στο Messenger αλλά και στο Whatsapp.

Με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, το Instagram, έχει αφιερώσει χρόνια στην προσπάθεια καταπολέμησης της παρενόχλησης, του λόγου μίσους και της παραπληροφόρησης. 

Πηγή: AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή