Ινδονησία: Άκαρπες οι έρευνες για το υποβρύχιο – Εξαντλούνται τα αποθέματα οξυγόνου

Ινδονησία: Άκαρπες οι έρευνες για το υποβρύχιο – Εξαντλούνται τα αποθέματα οξυγόνου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό του υποβρυχίου «KRI Nanggala-402», το οποίο αγνοείται από χθες, δίνουν οι αρχές της Ινδονησίας με τη συνδρομή αρκετών ξένων χωρών.

Στο υποβρύχιο επέβαιναν 53 αξιωματικοί και ναύτες και οι αρχές προσπαθούν να το εντοπίσουν, λίγο μετά την «αποτυχία» να ανταποκριθεί στην καθιερωμένη επικοινωνία κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το οξυγόνο εντός του υποβρυχίου, που ναυπηγήθηκε στη Γερμανία το 1977 και εκσυγχρονίστηκε το 2012, επαρκεί μέχρι και το Σάββατο.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο, έδωσε εντολή στις Ένοπλες δυνάμεις να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να υπάρξει αίσιο τέλος. «Βασική προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των μελών του πληρώματος», επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ναυτικού της χώρας Γιούντο Μαργκόνο, ανέφερε πως οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή βοηθούν τις δυνάμεις έρευνας και διάσωσης, ενώ πρόσθεσε πως το σκάφος ήταν σε καλή κατάσταση.

Το 1,395 τόνων υποβρύχιο ναυπηγήθηκε στη Γερμανία το 1977 και είναι τύπου 209 (όμοιο με τα κλάσεως Ποσειδών και Γλαύκος ελληνικά υποβρύχια).

Ινδονησία: Άκαρπες οι έρευνες για το υποβρύχιο – Εξαντλούνται τα αποθέματα οξυγόνου-1
Σκάφος του ναυτικού Σιγκαπούρης συνδράμει τις έρευνες

 

Σύμφωνα με τις αρχές της Ινδονησίας, αρκετές χώρες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για παροχή βοήθειας, μεταξύ των οποίων η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Αυστραλία.

Νωρίτερα, στην περιοχή ανοιχτά του Μπαλί, όπου το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας έχασε την επαφή με υποβρύχιο εντοπίστηκε πετρελαιοκηλίδα, με αξιωματούχους να αναφέρουν πως μπορεί να αποτελεί ένδειξη βλάβης ή σινιάλο από το πλήρωμα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή