ΗΠΑ: Αναμένουμε «πράξεις και όχι λόγια» από τη Μόσχα

ΗΠΑ: Αναμένουμε «πράξεις και όχι λόγια» από τη Μόσχα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ αναμένουν «πράξεις» και όχι «λόγια» εκ μέρους της Ρωσίας, μετά την ανακοίνωση ότι ξεκινά η απόσυρση των στρατιωτικών μονάδων που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσιγκτον «θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση σε στενό συντονισμό» με τις ουκρανικές αρχές και τους άλλους συμμάχους των ΗΠΑ.

«Ακούσαμε την ανακοίνωση που έκανε η Ρωσία, ότι θα ξεκινήσει να αποσύρει τους στρατιώτες της από τα σύνορα με την Ουκρανία, ακούσαμε τα λόγια αυτά, τώρα αυτό που περιμένουμε είναι οι πράξεις», σημείωσε. «Θα διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία θα τηρήσει τη δέσμευσή της», πρόσθες ο Πράις.

Νωρίτερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι από αύριο θα ξεκινήσει η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε έτοιμος να δεχτεί «οποιαδήποτε στιγμή» τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να μιλήσουν για τις διμερείς σχέσεις τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή