ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αναμένουμε «πράξεις και όχι λόγια» από τη Μόσχα

ΗΠΑ: Αναμένουμε «πράξεις και όχι λόγια» από τη Μόσχα

Οι ΗΠΑ αναμένουν «πράξεις» και όχι «λόγια» εκ μέρους της Ρωσίας, μετά την ανακοίνωση ότι ξεκινά η απόσυρση των στρατιωτικών μονάδων που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσιγκτον «θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση σε στενό συντονισμό» με τις ουκρανικές αρχές και τους άλλους συμμάχους των ΗΠΑ.

«Ακούσαμε την ανακοίνωση που έκανε η Ρωσία, ότι θα ξεκινήσει να αποσύρει τους στρατιώτες της από τα σύνορα με την Ουκρανία, ακούσαμε τα λόγια αυτά, τώρα αυτό που περιμένουμε είναι οι πράξεις», σημείωσε. «Θα διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία θα τηρήσει τη δέσμευσή της», πρόσθες ο Πράις.

Νωρίτερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι από αύριο θα ξεκινήσει η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε έτοιμος να δεχτεί «οποιαδήποτε στιγμή» τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να μιλήσουν για τις διμερείς σχέσεις τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters