Φον ντερ Λάιεν: Εμβολιασμός του 70% των Ευρωπαίων έως τον Ιούλιο

Φον ντερ Λάιεν: Εμβολιασμός του 70% των Ευρωπαίων έως τον Ιούλιο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Η Ε.Ε. θα έχει αρκετές δόσεις για να εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού της «έως τον Ιούλιο», εκτίμησε προ ολίγου η Ούρσουλα φον ντε Λάιεν

Σε δηλώσεις της μετά την επίσκεψή της, μαζί με τον Βέλγο πρωθυπουργό Αλεξάντερ ντε Κρου, τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά και την συνιδρύτρια της BioNTech, Ούσλεμ Τουρέτσι, στο εργοστάσιο της Pfizer στο Πουρς του Βελγίου, η κ. φον ντερ Λάιεν είπε επίσης ότι η νέα σύμβαση με τις Pfizer-BioNTech για 1,8 δισ. δόσεις ως το 2023 «θα ολοκληρωθεί στις επόμενες μέρες».

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε επίσης ότι την τρέχουσα εβδομάδα οι παραδόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 στην Ε.Ε. ξεπέρασαν τις 150 εκατομμύρια δόσεις, ενώ έχουν ήδη χορηγηθει 123 εκατ. δόσεις. 

Περισσότερες από 100 εκατομμύρια από τις δόσεις αυτές έχουν παραδοθεί από τις Pfizer-BioNTech, σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά, που επιβεβαίωσε στη δική του παρέμβαση ότι οι εταιρείες θα παραδώσουν 250 εκατομμύρια δόσεις στο β’ τρίμηνο. 

Αύξηση παραγωγής εντός Ε.Ε.

Το εργοστάσιο στο Πουρς, όπως είπε, θα αρχίσει από τον Μάιο να παράγει 100 εκατομμύρια δόσεις το μήνα

Η κ. φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μόλις ενέκρινε την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της μονάδας κατά 20%.

Σύμφωνα με το Reuters, παράλληλα, ο ΕΜΑ εισηγείται θετικά για μια νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Μoderna στην Ισπανία. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή