Ινδονησία: Εντοπίστηκαν συντρίμμια στη θάλασσα – Εκτιμάται ότι ανήκουν στο υποβρύχιο

Ινδονησία: Εντοπίστηκαν συντρίμμια στη θάλασσα – Εκτιμάται ότι ανήκουν στο υποβρύχιο

Το υποβρύχιο που χάθηκε στα ανοιχτά του Μπαλί «βυθίστηκε», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σωστικά συνεργεία ανέσυραν συντρίμμια που πιστεύεται ότι προέρχονται από το υποβρύχιο το οποίο χάθηκε στη Θάλασσα του Μπαλί την Τετάρτη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας.

Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανά τα 53 μέλη του πληρώματος φαίνεται να εξανεμίζονται, καθώς το οξυγόνο τους αναμενόταν να εξαντληθεί τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ινδονησία: Εντοπίστηκε πετρελαιοκηλίδα στην περιοχή που χάθηκε το υποβρύχιο

Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας δήλωσε ότι μια σάρωση του βυθού έδειξε ότι το υποβρύχιο βρίσκεται σε βάθος 850 μέτρων, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια επιβίωσής του.

Το KRI Nanggala, το οποίο χάθηκε ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει μια τορπίλη στο πλαίσιο άσκησης, είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε βάθος μέχρι και 500 μέτρων.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας δήλωσε ότι «με βάση τα στοιχεία που πιστεύουμε ότι προέρχονται από το KRI Nanggala, αλλάξαμε το καθεστώς του υποβρυχίου από “αγνοούμενο” σε “βυθισμένο”».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή