Κορωνοϊός: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Ινδία – Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Ινδία – Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων από κορωνοϊό, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, κατέγραψε η Ινδία, με την κατάσταση στην ασιατική χώρα να κρίνεται άκρως ανησυχητική.

Το τελευταίο 24ωρο, τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά μολύνσεων κορωνοϊού έφθασαν τα 352.991, με το σύνολό τους να ξεπερνά πλέον τα 17 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Καταγράφηκε επίσης νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων: 2.812 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει μέχρι σήμερα τους 195.123 νεκρούς.

Βοήθεια από ΗΠΑ και Ευρώπη

Η κατάσταση στην Ινδία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, καθώς έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για την πορεία της πανδημίας σε όλο τον κόσμο. 

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ που σκοπεύουν να στείλουν στη χώρα επιπλέον βοήθεια, όπως δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στο πρακτορείου Reuters. 

«Βρισκόμαστε σε εντατικές συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο και σχεδιάζουμε να στείλουμε άμεσα επιπλέον βοήθεια στην κυβέρνηση της Ινδίας και τους Ινδούς υγειονομικούς που μάχονται ενάντια σε αυτό το σφοδρό ξέσπασμα», ανέφερε, μεταξύ άλλων. 

Την ετοιμότητα της ΕΕ να στηρίξει την Ινδία εξέφρασε και η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, υπογραμμίζοντας την ανησυχία που επικρατεί για την επιδημιολογική κατάσταση.

Ειδικότερα, η κ. Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε: «Ανήσυχοι από την επιδημιολογική κατάσταση στην Ινδία. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε. Η ΕΕ συγκεντρώνει πόρους για να ανταποκριθεί γρήγορα στο αίτημα της Ινδίας για βοήθεια μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ. Είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι με τον Ινδικό λαό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή