ΚΟΣΜΟΣ

Πληθαίνουν οι αυτήκοοι μάρτυρες κατά Μπόρις Τζόνσον

Πληθαίνουν οι αυτήκοοι μάρτυρες κατά Μπόρις Τζόνσον

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ακόμη δύο αυτήκοοι μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζόνσον είπε τη φράση «Οχι άλλα γαμ… lockdowns, αφήστε τις σορούς να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», την οποία το πρωθυπουργικό γραφείο διαψεύδει. Η δημοτικότητα του Βρετανού πρωθυπουργού και συνολικά του Συντηρητικού Κόμματος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ενώ οι σχετικές μετρήσεις έγιναν πριν βγουν τα μεγάλα μαχαίρια ανάμεσα στον Τζόνσον και τον πρώην επικεφαλής των συμβούλων του Ντόμινικ Κάμινγκς

Η φράση του πρωθυπουργού, όπως δηλώνουν οι αυτήκοοι μάρτυρες στο ΙΤV, ειπώθηκε στο γραφείο του, με ανοικτές πόρτες, όταν εκείνος καλείτο να αποφασίσει την επιβολή του δεύτερου lockdown, το φθινόπωρο. Στελέχη της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτησή του, ενώ οργανώσεις θυμάτων του κορωνοϊού εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την έλλειψη ενσυναίσθησης. Εν τω μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε έρευνα για τη διαχείριση της κρίσης, υποστηρίζοντας ότι οι αρμόδιοι που θα έπρεπε να κληθούν να καταθέσουν σε μια τέτοια έρευνα είναι επί του παρόντος πολύ απασχολημένοι. 

Μάλλον περισσότερες ελπίδες να πέσει φως σε όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο, οδηγώντας στον θάνατο 127.000 Βρετανούς, εναπόκεινται στον «πόλεμο των διαρροών». Ο Τζόνσον υποστηρίζει ότι ο Κάμινγκς είναι η πηγή διαρροών στον Τύπο, οι οποίες πλήττουν την εικόνα της κυβέρνησης, ενώ οι παρατηρητές αναμένουν συνέχεια. «Η υπόθεση μπορεί να αποβεί εξαιρετικά αποσταθεροποιητική», σημείωσε ο προσωπάρχης της Ντάουνινγκ Στριτ επί πρωθυπουργίας Τερέζα Μέι, λόρδος Μπάργουελ. «Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, ενώ στις εφημερίδες του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας είχαμε νέες αποκαλύψεις. Είναι σαφές ότι υπάρχουν και άλλες πληροφορίες που μπορεί να δοθούν στη δημοσιότητα».