Ισραήλ: Στο 0,2% το ποσοστό θετικότητας χάρη στον εντατικό εμβολιασμό
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ισραήλ: Στο 0,2% το ποσοστό θετικότητας χάρη στον εντατικό εμβολιασμό

1' 4" χρόνος ανάγνωσης

Στο εντυπωσιακά χαμηλό ποσοστό θετικότητας στον κορωνοϊό του 0,2% έχει πέσει πλέον το Ισραήλ χάρη στον εντατικό εμβολιασμό του πληθυσμού, την ώρα που οι Ισραηλινοί τουρίστες αρχίζουν να καταφθάνουν κατά προτεραιότητα στη χώρα μας.

Επιπλέον, τη Δευτέρα καταγράφηκαν 94 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας σήμερα το πρωί. 

Από το σύνολο των νοσούντων στη χώρα, οι 140 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και οι 76 είναι διασωληνωμένοι.

Ο συνολικός απολογισμός θανάτων είναι 6.354.

Σημειώνεται μάλιστα πως σε ό,τι αφορά τα ταξίδια, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις ΗΠΑ κατέβασε ξανά το Ισραήλ στην «Κατηγορία 3 – Επανεξετάστε την απόφαση για ταξίδι», αφότου το είχε συμπεριλάβει στην κατηγορία «4», η οποία αποτελεί σύσταση για αποφυγή των ταξιδιών στη χώρα. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Στέιτ Ντιπάρμεντ πρόσθεσε 119 χώρες στην κατηγορία «4», από συνολικά 209 καταχωρημένους προορισμούς. 

Στις χώρες που συμπεριελήφθησαν στην εν λόγω κατηγορία ανήκει και η Ελλάδα όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Γαλλία, το Μεξικό και η Γερμανία, οι οποίες καταχωρήθηκαν ως περιοχές με «πολύ υψηλά επίπεδα Covid-19». 

Το γεγονός ότι το Ισραήλ είχε αρχικά τεθεί σε αυτή την κατηγορία, είχε προκαλέσει έκπληξη καθώς τα αποτελέσματα του γρήγορου ρυθμού εμβολιασμών έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητά.  

Με πληροφορίες από Jerusalem Post, Reuters