Σχέδιο Μπάιντεν 1,8 τρισ. δολ. για την κοινωνική ασφάλιση – Μεγάλες φορολογικές αυξήσεις στα πλουσιότερα νοικοκυριά

Σχέδιο Μπάιντεν 1,8 τρισ. δολ. για την κοινωνική ασφάλιση – Μεγάλες φορολογικές αυξήσεις στα πλουσιότερα νοικοκυριά

Ο Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμος να ανακοινώσει σχέδιο 1,8 τρισ. δολαρίων για την κοινωνική ασφάλιση, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από μεγάλες φορολογικές αυξήσεις στα πλουσιότερα νοικοκυριά

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμος να ανακοινώσει σχέδιο ύψους 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την κοινωνική ασφάλιση στις ΗΠΑ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από μεγάλες φορολογικές αυξήσεις στα πλουσιότερα νοικοκυριά, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλούνται οι Financial Times.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Δυναμικό ξεκίνημα Μπάιντεν

Η πρόταση, η οποία εκτείνεται σε βάθος δεκαετίας και καλύπτει τομείς όπως η φροντίδα των παιδιών, η άδεια μετ’ αποδοχών, η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη, σηματοδοτεί το τρίτο σκέλος του σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ για την οικονομία.

Το σχέδιο αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο ομιλίας του κ. Μπάιντεν στο Κογκρέσο το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες προτού συμπληρωθούν 100 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ο Μπάιντεν χαιρετίζει τις «εντυπωσιακές προόδους» που έχουν επιτευχθεί στις ΗΠΑ

Η έκταση του σχεδίου -που θα ονομάζεται «σχέδιο αμερικανικών οικογενειών»- είναι μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν πριν από λίγες εβδομάδες και αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία του κ. Μπάιντεν να αναδιαμορφώσει την αμερικανική οικονομία με μεγαλύτερη κυβερνητική υποστήριξη για τα νοικοκυριά, τονίζουν οι FT.

Μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών του πακέτου, περιλαμβάνονται 225 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση δαπανών φροντίδας παιδιών. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης μέτρα για τα νοικοκυριά που ανήκουν στη μεσαία τάξη, καθώς και για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Αύξηση φόρων για το 0,3% των πλουσιότερων Αμερικανών επιδιώκει ο Μπάιντεν

Επιπλέον, το σχέδιο προβλέπει χρηματοδότηση 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για καθολική πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση και 109 δισεκατομμύρια δολάρια για δωρεάν φοίτηση δύο ετών σε κοινοτικό κολέγιο.

Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο το νομοσχέδιο δημοσιονομικής τόνωσης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του κ. Μπάιντεν. Προς έγκριση στο Κογκρέσο οδεύει και ένα δεύτερο σχέδιο ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για έργα υποδομών, ποσό που αναμένεται αναμένεται να καλυφθεί από εταιρικούς φόρους.

Με πληροφορίες από Financial Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή