ΗΠΑ: Αυστηρή προειδοποίηση σε Τουρκία και συμμάχους για αγορές ρωσικών όπλων

ΗΠΑ: Αυστηρή προειδοποίηση σε Τουρκία και συμμάχους για αγορές ρωσικών όπλων

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση προς της Τουρκία και τους υπόλοιπους συμμάχους των ΗΠΑ να μην κάνουν περαιτέρω αγορές ρωσικών οπλικών συστημάτων, απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να επιφέρει επιπλέον κυρώσεις.

Μιλώντας σε μια διαδικτυακή εκδήλωση στο Foreign Press Center, ο Μπλίνκεν ανέφερε, επίσης, ότι με δεδομένες τις ευρέως γνωστές απόψεις του προέδρου Μπάιντεν, η αμερικανική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη.

Η παραδοσιακή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την ημέρα μνήμης στις 24 Απριλίου ανέφερε το Σάββατο για πρώτη φορά τη λέξη «γενοκτονία». «Οι Αμερικανοί τιμούν όλους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία η οποία άρχισε σαν σήμερα πριν από 106 χρόνια», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται πως oι HΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα με τον CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων), για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.

Μεταξύ άλλων οι κυρώσεις στοχεύουν την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία (SSB) αλλά και τέσσερα ανώτερα στελέχη, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο πρόεδρος της SSB Ισμαήλ Ντεμίρ, ενώ έγινε πραγματικότητα και το τελικό «πάγωμα» στην τουρκική συμμετοχή του προγράμματος των F-35.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή