ΚΟΣΜΟΣ

BioNTech: Το καλοκαίρι οι μελέτες για εμβολιασμό παιδιών και βρεφών

Επίκειται κατάθεση αίτησης για χρήση του εμβολίου της Pfizer και για παιδιά 12 ετών και άνω

BioNTech: Το καλοκαίρι οι μελέτες για εμβολιασμό παιδιών και βρεφών

Έως τον Σεπτέμβριο η BioNTech θα έχει τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών που διεξάγει με τη Pfizer για τον εμβολιασμό βρεφών από έξι μηνών και πάνω κατά του κορωνοϊού, όπως γράφει την Πέμπτη το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Παράλληλα η γερμανική εταιρία αναμένει τον Ιούλιο τα αποτελέσματα στις ηλικίες 5-12 ετών.

Στο παγκόσμιο ερώτημα σχετικά με τον εμβολιασμό των ανηλίκων, που φαίνεται να πλήττονται από τις μεταλλάξεις αρκετά περισσότερο από ό,τι στην αρχή της πανδημίας, ελπίζει να δώσει το καλοκαίρι την απάντηση η BioNTech, Όπως ανέφερε στο γερμανικό περιοδικό ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Ουγούρ Σαχίν, «τον Ιούλιο θα είναι διαθέσιμα τα πρώτα αποτελέσματα για τις ηλικίες από 5 έως 12 ετών, και τον Σεπτέμβριο για τα μικρότερα παιδιά».

Ο Τουρκογερμανός επιστήμονας τόνισε ότι απαιτούνται τέσσερις έως έξι εβδομάδες για τη μελέτη των στοιχείων. «Αν όλα πάνε καλά, μόλις έχουν αποτιμηθεί τα αποτελέσματα θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε αίτηση έγκρισης του εμβολίου για όλα τα παιδιά των αντίστοιχων ηλικιών σε διάφορες χώρες», είπε.

Το πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές με εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρίας.

Οι BioNTech και Pfizer κατέθεσαν μέσα στον Απρίλιο στις ΗΠΑ αίτημα έκτακτης χρήσης του εμβολίου τους στους εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Ο κ. Σαχίν δήλωσε ακόμη στο περιοδικό ότι η εταιρία είναι στο τελικό στάδιο πριν την κατάθεση αίτησης και στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για εμβόλια σε ανηλίκους 12 ετών και άνω. Υπνεθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Pfizer έχει άδεια χρήσης για άτομα από 16 ετών και άνω.

Πηγή: Reuters