Μακρόν: Όλοι οι ενήλικοι θα μπορούν να εμβολιαστούν από 15 Ιουνίου

Μακρόν: Όλοι οι ενήλικοι θα μπορούν να εμβολιαστούν από 15 Ιουνίου

Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν θα έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 στη Γαλλία από τις 15 Ιουνίου, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν θα έχουν όλοι οι ενήλικοι στη Γαλλία από τις 15 Ιουνίου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε ιατρική κατάσταση, οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού θα είναι ανοιχτοί σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών από τις 15 Ιουνίου.

Η Γαλλία ελπίζει ότι μια ταχεία εκστρατεία εμβολιασμού θα της επιτρέψει να ανοίξει ξανά περισσότερες επιχειρήσεις, καταστήματα και άλλες δραστηριότητες αναψυχής.

Όπως έγινε γνωστό τη Μεγάλη Πέμπτη, οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα ξανανοίξουν στο εσωτερικό από τις 9 Ιουνίου, όταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα μετατεθεί στις 23.00, προτού το συγκεκριμένο μέτρο αρθεί στις 30 Ιουνίου, εφόσον το επιτρέψει η υγειονομική κατάσταση. 

«Το σημείο μηδέν, ήταν η επαναλειτουργία των σχολείων στις 26 Απριλίου. Αναλάβαμε να υλοποιήσουμε αυτήν την εκπαιδευτική προτεραιότητα και αυτή τη στρατηγική να ζήσουμε με τον ιό, ακόμα κι αν βρισκόμασταν μπροστά σε έναν υψηλό δείκτη επίπτωσης, υψηλότερο από εκείνον των γειτόνων μας», εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του.

«Κατόπιν θα ανοίξουμε σε τέσσερις φάσεις. Στις 3 Μαΐου, τέλος στα δικαιολογητικά και τους περιορισμούς των μετακινήσεων. Από τις 19 Μαΐου, θα μπορέσουμε να βρούμε ξανά την τέχνη του να ζούμε με τον γαλλικό τρόπο, παραμένοντας προσεκτικοί και υπεύθυνοι: το κέφι μας, ο πολιτισμός μας, ο αθλητισμός…», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή