Ινδία: Παραλαβή 150.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Ινδία: Παραλαβή 150.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ινδία παρέλαβε 150.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών στο Νέο Δελχί.

«Εκατομμύρια δόσεις» από το εμβόλιο, τα οποία θα πωληθούν στην Ινδία από τα εργαστήρια (Dr. Reddy Labs Ltd) θα ακολουθήσουν, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, ένα φόρουμ επιστημονικών συμβούλων που συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση της Ινδίας, ενημέρωσε τις αρχές, σχετικά με μικρές παραλλάξεις σε μερικά δείγματα του κορωνοϊού που θα μπορούσαν «πιθανά να διαφύγουν από την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος» και να απαιτήσουν πιο επισταμένη μελέτη, όπως δήλωσε στο Reuters, ένας από τους επικεφαλής επιστήμονες.

Το τελευταίο 24ωρο η Ινδία κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το επίπεδο των 400.000, ενώ για άλλη μια ημέρα, τα θύματα της πανδημίας ξεπέρασαν τα 3.500. 

Με βάση τους αριθμούς του υπ. Υγείας, επιβεβαιώθηκαν 401.993 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ οι ασθενείς με την COVID-19 που υπέκυψαν έφθασαν τους 3.523 το προηγούμενο 24ωρο.

Η Ινδία έχει καταγράψει κάπου 7,7 εκατομμύρια μολύνσεις από τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν άρχισε να επιταχύνεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει βυθίσει τη γιγαντιαία χώρα της Ασίας σε υγειονομική κρίση άνευ προηγουμένου. Είχαν χρειαστεί έξι μήνες για να καταγραφούν τα προηγούμενα 7,7 εκατ. κρούσματα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή