ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με μαχαίρι σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Βραζιλία – Τρία μωρά νεκρά

Η τελευταία αιματηρή επίθεση σε σχολείο στη Βραζιλία χρονολογείται τον Μάρτιο του 2019, όταν δύο πρώην μαθητές πυροβόλησαν και σκότωσαν οκτώ άτομα σε κολέγιο στην περιοχή του Σάο Πάολο

Επίθεση με μαχαίρι σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Βραζιλία – Τρία μωρά νεκρά

Τρία μωρά παιδιά και δύο εργαζόμενοι σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό στη βραζιλιάνικη νότια Πολιτεία Σάντα Καταρίνα, σκοτώθηκαν χθες Τρίτη όταν ένας 18χρονος τους επιτέθηκε με μαχαίρι μέσα στον σταθμό. 

Η τραγωδία συνέβη στη Σαουδάδες, μια μικρή πόλη περίπου 10.000 κατοίκων, σε απόσταση 600 χλμ από τη Φλοριανόπολις, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Σάντα Καταρίνα.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν την ηλικία των θυμάτων, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισαν ότι ο βεφονηπιακός σταθμός φιλοξενούσε βρέφη και νήπια από έξι μηνών έως δύο ετών.

Μετά την επίθεση, «ο δράστης έστρεψε μετά το μαχαίρι στον εαυτό του, τραυματίζοντας το λαιμό, την κοιλιά και το στήθος του. Μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο», σύμφωνα με τις αρχές.

Ο επίτροπος Ζερόνιμο Μαρσάλ Φερέιρα, δήλωσε ότι ο δράστης είχε λευκό ποινικό μητρώο ενώ η κυβερνήτης της Πολιτείας, Ντανιέλα Ρεϊνέρ, κήρυξε τριήμερο πένθος.

Η τελευταία αιματηρή επίθεση σε σχολείο στη Βραζιλία χρονολογείται τον Μάρτιο του 2019, όταν δύο πρώην μαθητές πυροβόλησαν και σκότωσαν οκτώ άτομα πριν αυτοκτονήσουν σε ένα κολέγιο στο Σουζάνο, στην περιοχή του Σάο Πάολο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters