Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Μάας – Τσαβούσογλου την Πέμπτη στο Βερολίνο

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Μάας – Τσαβούσογλου την Πέμπτη στο Βερολίνο

«Όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και των διεθνών ζητημάτων» θα συζητηθεί κατά την αυριανή συνάντηση του Γερμανού ΥΠΕΞ με τον Τούρκο ομόλογό του

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και των διεθνών ζητημάτων» θα συζητηθεί κατά την αυριανή συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Ο κ. Τσαβούσογλου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας και χαιρόμαστε που έρχεται», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία ‘Αντεμπαρ, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή (διαδικτυακή) συνέντευξη Τύπου.

Εν τω μεταξύ, «διερευνητικές συνομιλίες» πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη στο Κάιρο αντιπροσωπείες της Αιγύπτου και της Τουρκίας, επιχειρώντας να θέσουν τέλος σε μια «ψυχρή» περίοδο μεταξύ τους, τα τελευταία οκτώ χρόνια.  

Οι επαφές θα επικεντρωθούν, όπως τονίζεται, «στα απαραίτητα βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων, εντός και του περιφερειακού πλαισίου». 

Διαβάστε αναλυτικά: Τουρκία – Αίγυπτος: Διερευνητικές στο Κάιρο με στόχο την «ομαλοποίηση των σχέσεων»

Την Αγκυρα αναμένεται να εκπροσωπήσει στο Κάιρο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή