ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μαθήτρια έκτης δημοτικού άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο της (φωτογραφίες)

Το κορίτσι έβγαλε ένα πιστόλι από το σακίδιο της, πυροβόλησε αρκετές φορές και τραυμάτισε δύο μαθητές και έναν επιστάτη του σχολείου.

ΗΠΑ: Μαθήτρια έκτης δημοτικού άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο της (φωτογραφίες)

Μια μαθήτρια της έκτης τάξης δημοτικού άνοιξε πυρ χθες μέσα στο σχολείο της, στη μικρή πόλη Ρίγκπι στο Αϊντάχο των ΗΠΑ, τραυματίζοντας ελαφρά τρία άτομα πριν αφοπλιστεί από έναν δάσκαλο, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας του Τζέφερσον, Στιβ Άντερσον, το κορίτσι έβγαλε ένα πιστόλι από το σακίδιο της, πυροβόλησε αρκετές φορές μέσα στο σχολείο και τραυμάτισε δύο μαθητές και έναν επιστάτη του σχολείου. 

ΗΠΑ: Μαθήτρια έκτης δημοτικού άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο της (φωτογραφίες)-1

«Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, ένας δάσκαλος αφόπλισε την μαθήτρια και την κράτησε μέχρις ότου η αστυνομία την συλλάβει», πρόσθεσε ο σερίφης Άντερσον, χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσει τα κίνητρα του παιδιού.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στην είσοδο του σχολείου και συνεχίστηκαν έξω από αυτό, είπε.

ΗΠΑ: Μαθήτρια έκτης δημοτικού άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο της (φωτογραφίες)-2

Οι τραυματισμοί ήταν ελαφροί και ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο οι ζωές των τριών θυμάτων, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μια μάστιγα για τις ΗΠΑ, οι επιθέσεις ενόπλων αναβιώνουν συνεχώς τις συζητήσεις για τη διάδοση των πυροβόλων όπλων στη χώρα, χωρίς οι συζητήσεις να καταγράφουν κάποια απτή πρόοδο.

ΗΠΑ: Μαθήτρια έκτης δημοτικού άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο της (φωτογραφίες)-3

Πολλοί Αμερικανοί παραμένουν πολύ προσκολλημένοι στα όπλα τους και έσπευσαν να αγοράσουν περισσότερα από την έναρξη της πανδημίας, και ακόμη περισσότερο κατά τις μεγάλες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις της άνοιξης του 2020 και τις εντάσεις που σημειώθηκαν στις προεδρικές εκλογές το φθινόπωρο.

Πέρυσι, περισσότεροι από 43.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αυτοκτονιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Gun Violence Archive.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ