Εμβόλιο: Pfizer – BioNTech ζητούν πλήρη έγκριση στις ΗΠΑ

Εμβόλιο: Pfizer – BioNTech ζητούν πλήρη έγκριση στις ΗΠΑ

Αίτηση για πλήρη έγκριση του εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ καταθέτουν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτηση για πλήρη έγκριση του εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ καταθέτουν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech.

Οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες σχεδιάζουν να καταθέσουν δεδομένα προς υποστήριξη της αίτησης στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Η FDA ενέκρινε το εμβόλιο τον Δεκέμβριο για επείγουσα χρήση. Έκτοτε, περισσότερες από 170 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν χορηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εταιρείες ζητούν τώρα μόνιμη κανονιστική έγκριση, η οποία απαιτεί μακροπρόθεσμα δεδομένα παρακολούθησης σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου έως και έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

«Είμαστε περήφανοι για την τεράστια πρόοδο που έχουμε σημειώσει από τον Δεκέμβριο στην παροχή εμβολίων σε εκατομμύρια Αμερικανούς, σε συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Η Pfizer και η BioNTech έχουν επίσης υποβάλει δεδομένα για επείγουσα έγκριση του εμβολίου για άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Με πληροφορίες από AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή