ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Πάνω από 350.000 κρούσματα για ακόμη μία ημέρα

Ινδία: Πάνω από 350.000 κρούσματα για ακόμη μία ημέρα

Πάνω από 350.000 χιλιάδες νέα κρούσματα κατέγραψε για ακόμη ένα 24ωρο η Ινδία, ενώ τα νέα θύματα από την Covid-19 ανήλθαν σε 3.754.

Συγκεκριμένα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 366.161 κρούσματα κορωνοϊού, με τον αριθμό τους να υποχωρεί από το επίπεδο των 400.000 ημερησίως όπου είχε φθάσει, ενώ το ίδιο διάστημα διαπιστώθηκαν οι θάνατοι άλλων 3.754 ασθενών με την COVID-19, έπειτα από δύο συναπτές ημέρες που είχαν ξεπεράσει το όριο των 4.000.

Διαβάστε ακόμη: Φόβοι για πολλαπλάσια κρούσματα στην Ινδία

Η τεράστια χώρα της Ασίας καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία: μετράει πλέον 246.116 νεκρούς. Κατατάσσεται εξάλλου δεύτερη ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων, έχοντας καταγράψει 22,66 εκατομμύρια, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Χειρότερα, ειδικοί χαρακτηρίζουν πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα τα επίσημα δεδομένα.

Ινδική μετάλλαξη: Προειδοποιήσεις Βρετανών επιστημόνων

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι ενδέχεται να χαρακτηρίσουν «στέλεχος ανησυχίας» ένα από τα νέα στελέχη του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Ινδία, μετέδωσε το BBC την Παρασκευή, την ώρα που, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία επικαλούνται επιστήμονες, το εν λόγω στέλεχος εξαπλώνεται πιο γρήγορα από την αρχική εκδοχή του ιού.

Διαβάστε ακόμη: Επικίνδυνος θύλακας μεταλλάξεων η Ινδία

Επιστήμονες συνέστησαν να χαρακτηριστεί «στέλεχος ανησυχίας» το γνωστό ως B.1.617.2, το οποίο αποτελεί μια εκδοχή του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία, σημείωσε το BBC, προσθέτοντας ότι περισσότερα από 500 κρούσματά του έχουν καταγραφεί, αυξημένα από τα 202 που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters