Άλεξ Φέργκιουσον: Η παραδοχή για τον τελικό με Μπάγερν και ο φόβος για απώλεια της μνήμης και της φωνής του

Άλεξ Φέργκιουσον: Η παραδοχή για τον τελικό με Μπάγερν και ο φόβος για απώλεια της μνήμης και της φωνής του

Στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε και στον θρυλικό τελικό του Champions League με τη Μπάγερν το 1999, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σε συνέντευξή του ενόψει της κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε προ τριών ετών, στον θρυλικό τελικό του Champions League με τη Μπάγερν Μονάχου το 1999 -όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε τη μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά- αλλά και στον θαυμασμό του για τον πρώην ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ και νυν προπονητή των Γκλάσκοου Ρέιντζερς, Στίβεν Τζέραρντ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σε συνέντευξή του ενόψει της κυκλοφορίας, στις 27 Μαΐου, του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Το ντοκιμαντέρ φτάνει στο αποκορύφωμά του με τη Γιουνάιτεντ να κερδίζει το τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκό) το 1999, όταν πέτυχε δύο γκολ στα τελευταία τρία λεπτά για να νικήσει τη Μπάγερν Μονάχου με 2-1, στον τελικό του Champions League.

Μιλώντας στον Guardian μαζί με τον γιο του Τζέισον και ερωτηθείς αν πίστευε πραγματικά ότι θα μπορούσε να κερδίσει η Γιουνάιτεντ, καθώς ο αγώνας πλησίαζε στο τέλος του, ο τότε προπονητής της ομάδας απάντησε: «Καμία πιθανότητα! Σκεφτόμουν τι θα έλεγα στους παίκτες: “Είχατε μια υπέροχη σεζόν”. Αλλά τότε κερδίσαμε», τόνισε.

Αναφερόμενος στη νοσηλεία του ακριβώς πριν από τρία χρόνια, έπειτα από εγκεφαλική αιμορραγία που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, ο 79χρονος Άλεξ Φέργκιουσον τόνισε ότι «είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι και είσαι μόνος σου», ενώ αναφέρθηκε στον φόβο του να χάσει τη μνήμη και τη φωνή του.

«Ήταν μεγάλη ανησυχία για μένα», είπε. «Συνέβη μετά την επέμβαση, όταν έχασα τη φωνή μου. Αυτό ήταν το πιο τρομακτικό κομμάτι. Ήξερα ότι ήμουν ζωντανός αλλά, από μόνος μου, άρχισα να σκέφτομαι, να αναρωτιέμαι αν μου λένε την αλήθεια» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Η επέμβαση ήταν επιτυχής, αλλά είσαι σε αυτήν τη μοναξιά. Μπορεί να γίνει τρομακτικό. Όταν έχασα τη φωνή μου σκέφτηκα: “Δεν μου είπαν ποτέ ότι αυτό μπορεί να συμβεί”».

Μιλώντας για τους Ρέιντζερς και τον προπονητή τους και πρώην αρχηγό της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, ο Άλεξ Φέργκιουσον σημείωσε ότι «τα κατάφερε υπέροχα. Το έχει στα αλήθεια, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι συνεντεύξεις Τύπου του Στίβεν είναι φανταστικές. Είναι πραγματικά κορυφαίος, γιατί είναι τέχνη» είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή