ΠΟΥ: Σε τουλάχιστον 44 χώρες η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Σε τουλάχιστον 44 χώρες η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού

Πέραν της Ινδίας, ο μεγαλύτερος αριθμός μολύνσεων από την παραλλαγή B.1.617 έχει εντοπιστεί στη Βρετανία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ινδική μετάλλαξη του SARS-CoV-2  – η επιλεγόμενη B.1.617 – έχει πλέον εντοπιστεί σε δεκάδες άλλες χώρες του κόσμου, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η μετάλλαξη ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον Οκτώβριο – σήμερα η χώρα θεωρείται η χειρότερη εστία της πανδημίας στον κόσμο. 

Η B.1.617 εντοπίστηκε σε γενετικές ακολουθίες καταχωρισμένες στη βάση δεδομένων GISAID «από 44 χώρες στο σύνολο των έξι περιφερειών του ΠΟΥ», ανέφερε ο διεθνής οργανισμός, προσθέτοντας ότι έχει λάβει «ειδοποιήσεις για τον εντοπισμό (της) σε άλλες πέντε χώρες».

Πέραν της Ινδίας – όπου θεωρείται ένας από τους λόγους που εξηγούν την έκρηξη των κρουσμάτων στη χώρα – ο μεγαλύτερος αριθμός μολύνσεων από την παραλλαγή B.1.617 έχει εντοπιστεί στη Βρετανία.

Η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού χαρακτηρίστηκε αυτή την εβδομάδα από τον ΠΟΥ «πηγή ανησυχίας σε παγκόσμια κλίμακα» – είναι η τέταρτη που χαρακτηρίζεται αιτία διεθνούς ανησυχίας, έπειτα από αυτές της Βρετανίας, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής.

Διαβάστε ακόμα: ΠΟΥ: Παγκόσμια απειλή η ινδική μετάλλαξη

Πρόκειται για παραλλαγμένα στελέχη πιο επικίνδυνα από την αρχική μορφή του SARS-CoV-2, καθώς είναι πολύ πιο μολυσματικά, φονικά και ανθεκτικά σε κάποια εμβόλια.

Η μετάλλαξη που ταυτοποιήθηκε στην Ινδία προστέθηκε στη λίστα επειδή είναι πιο μολυσματική.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, κάπου 4.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά εξαιτίας της COVID-19 το τρέχον διάστημα στην Ινδία, όπου ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας θα ξεπεράσει σήμερα τους 250.000 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή