Αγκαλιές, φιλιά και μπίρες για τους Αγγλους

Αγκαλιές, φιλιά και μπίρες για τους Αγγλους

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγκαλιές και φιλιά θα είναι η γλυκιά γεύση της επιστροφής στην κανονικότητα για τους Αγγλους. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδωσε το πράσινο φως για τέτοιες συναισθηματικές εκδηλώσεις, πάντα με σωφροσύνη και προσοχή. Επίσης, σύντομα οι Αγγλοι θα μπορούν να απολαύσουν το λατρεμένο τους «πάιντ», το ποτήρι μπίρας, στους εσωτερικούς χώρους των παμπ.

Από τις 17 Μαΐου, οι πολίτες θα μπορούν να συναθροίζονται σε κλειστούς χώρους, μέχρι έξι άτομα ή τα μέλη δύο οικογενειών. Οι παμπ, τα καφέ και τα εστιατόρια θα μπορέσουν να καλωσορίσουν τους πελάτες τους σε κλειστούς χώρους, υπό κάποιους όρους, ενώ με όρους θα λειτουργήσουν οι κινηματογράφοι αλλά και χώροι αθλητικών διοργανώσεων. 

Οπως τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, οι πολίτες θα κάνουν τις δικές τους επιλογές όσον αφορά την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ταυτόχρονα, απηύθυνε έκκληση για σωφροσύνη και προσοχή, τονίζοντας ότι θα εξακολουθήσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στους εργασιακούς χώρους, στα καταστήματα και στα εστιατόρια. «Οποιον αγκαλιάσω, σας διαβεβαιώ ότι θα το κάνω με αυτοσυγκράτηση και προσοχή», επισήμανε ο Τζόνσον, προσθέτοντας ότι η ανάγκη τήρησης αποστάσεων στις επιχειρήσεις πιθανώς να αρθεί στην επόμενη φάση χαλάρωσης των μέτρων, την 21η Ιουνίου.

Παρά την επικρατούσα αισιοδοξία για την εξαιρετική αποτελεσματικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας και την κάθετη μείωση κρουσμάτων και θανάτων από COVID-19, ο πρωθυπουργός απέκλεισε την επίσπευση της χαλάρωσης των μέτρων, τονίζοντας ότι η επιτυχής εφαρμογή του οδικού χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα στηρίζεται στην ικανότητα συγκέντρωσης και ανάλυσης των επιδημιολογικών δεδομένων. Η χαλάρωση των μέτρων αφορά αποκλειστικά την Αγγλία, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως Ουαλλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία, εκπονούν τα δικά τους προγράμματα. 

Τέλος, ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί με εξαιρετική προσοχή την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή