Κορωνοϊός: Λατινοαμερικανοί ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για να εμβολιαστούν

Κορωνοϊός: Λατινοαμερικανοί ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για να εμβολιαστούν

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέλετε να κάνετε το εμβόλιο κατά της Covid-19; Έχετε αμερικανική βίζα; Επικοινωνήστε μαζί μας». Αυτό αναγράφεται σε διαφήμιση ταξιδιωτικού πρακτορείου, που παρέχει προσφορές σε Μεξικανούς για πτήσεις στις ΗΠΑ προκειμένου να εμβολιαστούν.

Από το Μεξικό μέχρι τη μακρινή Αργεντινή, χιλιάδες Λατινοαμερικανοί κλείνουν αεροπορικά εισιτήρια για τις ΗΠΑ για να επωφεληθούν από μια εκ των πιο επιτυχημένων εκστρατειών εμβολιασμού παγκοσμίως, τη στιγμή που τα σχέδια ανοσοποίησης στις δικές του χώρες αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η Λατινική Αμερική είναι μια από τις περιοχές που έχει πληγεί περισσότερο από τον νέο κορωνοϊό, με τον απολογισμό των θανάτων να ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο αυτό τον μήνα, και υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να περιμένουν άλλο για να εμβολιαστούν.

Μερικοί τα προγραμματίζουν όλα μόνοι τους, ενώ άλλοι καταφεύγουν σε ταξιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν προσφέροντας πακέτα που περιλαμβάνουν τη διευθέτηση του ραντεβού εμβολιασμού, τις πτήσεις, τη διαμονή σε ξενοδοχεία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και επιπλέον παροχές όπως βόλτες και ψώνια στην εκάστοτε πόλη.

Η 66χρονη Γκλόρια Σάντσες και ο 69χρονος σύζυγός της, Ανχέλ Μενέντες, ταξίδεψαν στα τέλη Απριλίου από το Μεξικό στο Λας Βέγκας προκειμένου να λάβουν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Δεν εμπιστευόμαστε τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας στη χώρα μας», αναφέρουν οι Σάντσες, που έχουν πλέον επιστρέψει στο Μεξικό. «Εάν δεν είχαμε πάει στις ΗΠΑ όπου αισθανόμασταν πιο ασφαλείς, δεν θα είχα εμβολιαστεί εδώ».

Σύμφωνα με τους ίδιους, ένας ταξιδιωτικός πράκτορας στην Πόλη του Μεξικό οργάνωσε το ταξίδι τους και ένας συνεργάτης του στο Λας Βέγκας τους ανέλαβε όταν έφτασαν στις ΗΠΑ.

Ο συνεργάτης με έδρα τις ΗΠΑ τους έκλεισε ραντεβού για εμβολιασμό, και στη συνέχεια τους πήγε οδικώς σε ένα κέντρο εκδηλώσεων του Λας Βέγκας όπου έδειξαν τα διαβατήριά τους και έπειτα εμβολιάστηκαν.

«Αποφασίσαμε να το δούμε και σαν διακοπές, έτσι μείναμε για μια ολόκληρη εβδομάδα. Περπατούσαμε συνέχεια, απολαύσαμε ακριβό αλλά νόστιμο φαγητό και κάναμε και μερικά ψώνια», λένε.

Καθώς η ζήτηση αυξάνεται, οι τιμές για πτήσεις από το Μεξικό στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 30 – 40% από τα μέσα Μαρτίου, αναφέρει ο Ρέι Σάντσες, ο οποίος είναι υπεύθυνος του ταξιδιωτικού πρακτορείου RSC.

«Υπάρχουν χιλιάδες Μεξικανοί και Λατινοαμερικανοί που έχουν ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να εμβολιαστούν», εξηγεί, προσθέτοντας ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι το Χιούστον, το Ντάλας, το Μαϊάμι και το Λας Βέγκας.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι δεν κατάφερε να βρει επίσημα στοιχεία που να δείχνουν πόσοι Λατινοαμερικανοί έχουν ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τον εμβολιασμό τους. Οι επιβάτες δεν συνηθίζεται να αναφέρουν τον εμβολιασμό ως τον λόγο του ταξιδιού τους.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή