Ινδία: Δίχτυ στον Γάγγη για να «κρατάει» τα πτώματα

Ινδία: Δίχτυ στον Γάγγη για να «κρατάει» τα πτώματα

Δεκάδες νεκροί εκβράστηκαν στις όχθες του Γάγγη τις τελευταίες ώρες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον εντοπισμό δεκάδων πτωμάτων – που φέρονται να είναι νεκροί από την COVID-19 – τα οποία είχαν ξεβραστεί στις όχθες του ποταμού, οι οι τοπικές αρχές στη βόρεια Ινδία ανακοίνωσαν ότι τοποθέτησαν δίχτυ στον Γάγγη, για να «κρατάει» τις σορούς. 

Ο υπουργός Υδάτινων Πόρων του κρατιδίου Μπιχάρ, στην βορειοανατολική Ινδία, Σαντζάι Κούμαρ ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter ότι το «δίχτυ τοποθετήθηκε στον ποταμό στο ύψος των συνόρων με το κρατίδιο Ούταρ Πραντές» όπου ενισχύθηκαν και οι περιπολίες.

Στο κρατίδιο Μπιχάρ εντοπίστηκαν 71 πτώματα ενώ, σύμφωνα με τις εφημερίδες, 25 πτώματα βρέθηκαν στην περιοχή Γκαχμάρ, στο Ούταρ Πραντές.

Διαβάστε σχετικά: Ινδία: Δεκάδες νεκροί εκβράστηκαν στις όχθες του Γάγγη

Η κυβέρνηση του κρατιδίου «επιλήφθηκε της τραγικής υπόθεσης των πτωμάτων που επέπλεαν» στα νερά του Γάγγη, πρόσθεσε ο Σαντζάι Κούμαρ, εκφράζοντας τη «λύπη του για την τραγωδία και την ζημιά που προκλήθηκε στον ποταμό Γάγγη».

Ο υπουργός σημείωσε ότι νεκροψίες που έγιναν έδειξαν ότι οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν πριν από 4 με 5 μέρες.

Σύμφωνα με κατοίκους που ρωτήθηκαν από το AFP, τα πτώματα μπορεί να εγκαταλείφθηκαν στον ποταμό, που είναι ιερός για τους ινδουιστές, από συγγενείς, οι οποίοι δεν θα διέθεταν τα μέσα για να αγοράσουν ξύλα για την αποτέφρωσή τους ή αναγκάστηκαν να το κάνουν λόγω της έλλειψης χώρου στα αποτεφρωτήρια που έχουν γεμίσει από θύματα της πανδημίας.

Ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 στην Ινδία ξεπέρασε σήμερα τις 250.000 ενώ τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού είναι πλέον πάνω από 23 εκατομμύρια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή