Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο ηθοποιός Νόρμαν Λόιντ

Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο ηθοποιός Νόρμαν Λόιντ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε σε ηλικία 106 ετών ο Νόρμαν Λόιντ, ο οποίος θεωρείτο ο γηραιότερος ηθοποιός των ΗΠΑ. Η 80ετής καριέρα του Λόιντ περιελάμβανε συνεργασίες με θρύλους του Χόλιγουντ, όπως ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Τσάρλι Τσάπλιν και ο Όρσον Γουέλς.

Γεννημένος ως Νόρμαν Περλμούτερ στο Νιου Τζέρσεϋ στις 8 Νοεμβρίου 1914, ο Λόιντ ξεκίνησε την καριέρα του στη σκηνή και ήταν μέλος της φημισμένης εταιρείας Mercury Theatre του Όρσον Γουέλς τη δεκαετία του 1930.

Μία από τις πρώτες ταινίες του ήταν το θρίλερ Saboteur του 1942 του Χίτσοκ, στο οποίο ο γερμανικός κατάσκοπος του πέφτει μέχρι το θάνατό του από την κορυφή του αγάλματος της ελευθερίας της Νέας Υόρκης. 

Η δουλειά του Λόιντ στον κινηματογράφο επίσης περιελάμβανε το «The Age of Innocence» του Μάρτιν Σκορτσέζε το 1993 και τον ρόλο του διευθυντή δίπλα στον Ρόμπιν Γουίλιαμς στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» το 1989.

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή