ΚΟΣΜΟΣ

Την έναρξη των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας στο διάστημα ανακοίνωσε η Ρωσία

Την έναρξη των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας στο διάστημα ανακοίνωσε η Ρωσία

Την έναρξη των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας στο διάστημα ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τον Οκτώβριο, αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Guardian. «Τα γυρίσματα θα λάβουν χώρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η έναρξη της αποστολής είναι προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου 2021 στο κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Roscosmos.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο επανδρωμένο διαστημόπλοιο Soyuz MS-19 θα επιβαίνουν η 36χρονη ηθοποιός Γιούλια Περεσίλντ και ο 37χρονος σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο, οι οποίοι θα μπουν σε ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν στο διάστημα, αρχής γενομένης την 1η Ιουνίου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η εκπαίδευση τους θα βιντεοσκοπηθεί από το Κανάλι Ένα, έναν από τους κύριους τηλεοπτικούς σταθμούς της ρωσικής τηλεόρασης, ο οποίος θα συμμετάσχει επίσης και στην παραγωγή της «διαστημικής» ταινίας.

Η Roscosmos περιγράφει την ταινία ως ένα «διαστημικό δράμα» που θα φέρει τον τίτλο «Πρόκληση» («Challenge»), χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση και τον ρόλο της πρωταγωνίστριας.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, προ ολίγων μηνών, η ρωσική διαστημική υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι σκοπός της ταινίας θα είναι να «αυξήσει τη δημοφιλία και το ενδιαφέρον για τις διαστημικές δραστηριότητες της Ρωσίας, καθώς και να δοξάσει το επάγγελμα του κοσμοναύτη».

Συμπαραγωγός της ταινίας θα είναι ο επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκοζίν, ο οποίος στοχεύει να κάνει τη Ρωσία την πρώτη χώρα που θα καταφέρει να γυρίσει ταινία στο διάστημα.