Μπάιντεν: «Όσοι εμβολιαστήκατε πλήρως, βγάλτε τις μάσκες σας!»

Μπάιντεν: «Όσοι εμβολιαστήκατε πλήρως, βγάλτε τις μάσκες σας!»

Για «μεγάλη μέρα» στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έκανε λόγο ο αμερικανός πρόεδρος

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «μεγάλη μέρα» στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έκανε λόγο ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, καθώς χθες, Πέμπτη, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν πως όσοι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως για την COVID-19 δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα.

Διαβάστε σχετικά: Τέλος στις μάσκες: Απόφαση ορόσημο, «νίκη» των εμβολίων

«Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, δεν έχετε πια ανάγκη να φοράτε μάσκα. Βγάλτε τις μάσκες σας! Κερδίσατε το δικαίωμα να κάνετε κάτι για το οποίο οι Αμερικανοί είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο: να χαιρετάτε τους άλλους με ένα χαμόγελο» είπε ο Μπάιντεν.

«Πιστεύω πως αυτό είναι σημαντικό βήμα, μια μεγάλη ημέρα», πρόσθεσε, παροτρύνοντας τους Αμερικανούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το κάνουν χωρίς αργοπορία.

«Σας εκλιπαρώ: προστατεύστε τους εαυτούς σας ως τη γραμμή του τερματισμού. Ξέρετε όλοι πόσο επίφοβος είναι αυτός ο ιός», επέμεινε.

«Θα βγούμε» από την υγειονομική κρίση και «θα ανοικοδομήσουμε την οικονομία μας», συνέχισε. «Θα γνωρίσουμε ξανά τη χαρά, θα χαμογελάσουμε ξανά», συνέχισε.

Η χρήση των μασκών μετατράπηκε σε αμφιλεγόμενο ζήτημα που δίχασε τους Αμερικανούς επί των ημερών του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που αρχικά υποβάθμιζε την πανδημία.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων του νέου κορονοϊού στον πλανήτη, πάνω από 584.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 32,8 εκατομμυρίων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ABC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή