ΚΟΣΜΟΣ

Ντιμιτρόφ: «Win-win» για όλους η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε

Ο Αντιπρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας κάλεσε την Κομισιόν να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις τώρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση «θα χαθεί μία μοναδική ευκαιρία».

Ντιμιτρόφ: «Win-win» για όλους η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε

Σε πάνελ για τη διαδικασία ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετείχε σήμερα στους Δελφούς ο Αντιπρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ υποστήριξε ότι η χώρα του έχει «τις πολιτικές αποφάσεις από όλες τις χώρες – μέλη (της ΕΕ) να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις», καθώς όπως είπε η Βόρεια Μακεδονία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι και οι ευρωπαϊκές χώρες θα επωφεληθούν από μία ευρωπαϊκή Βόρεια Μακεδονία, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση «Win-win ή lose-lose» για όλους.

Τέλος, κάλεσε την Κομισιόν να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις τώρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση «θα χαθεί μία μοναδική ευκαιρία».

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Oliver Varhelyi, περιέγραψε τις διαδικασίες για την ένταξη μίας χώρας στην ΕΕ, τονίζοντας ότι «πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι χώρες για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις».