ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βρετάνια: «Γκάζι» στους εμβολιασμούς για να φρενάρει την ινδική μετάλλαξη

Βρετάνια: «Γκάζι» στους εμβολιασμούς για να φρενάρει την ινδική μετάλλαξη

Η Βρετανία θα προχωρήσει με το σχέδιό για άρση των περιορισμών κατά της Covid-19 σταδιακά γιατί, παρά την ανησυχία για την εμφάνιση της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, θεωρεί ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας και υπεύθυνος για τη διάθεση των εμβολίων, Ναντίμ Ζαχάουι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ανησυχία για την παρουσία της ινδικής μετάλλαξης σε κάποια τμήματα της χώρας, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η μετάλλαξη B.1.617.2 έχει σοβαρότερες επιπτώσεις στους ανθρώπους ή ότι δεν την καλύπτουν τα υπάρχοντα εμβόλια.

⇒ Διαβάστε επίσης: Επιστήμονες: Όλα ανοιχτά για την προέλευση του κορωνοϊού – Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα

«Ο οδικός χάρτης από την Δευτέρα παραμένει σε ισχύ γιατί τα εμβόλια αποδίδουν, τα εμβόλια κρατούν τους ανθρώπους μακριά από τα νοσοκομεία και από την σοβαρή μόλυνση», δήλωσε ο Ζαχάουι στο Sky News.

Όπως πρόσθεσε ο Ζαχάουι, η Βρετανία θα προσαρμόσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της για την ταχύτερη προστασία των πολιτών σε περιοχές όπου έχει εμφανιστεί η ινδική μετάλλαξη.

Η κυβερνητική υπηρεσία «Δημόσια Υγεία Αγγλία» ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της μετάλλαξης B.1.617.2 υπερδιπλασιάστηκε την περασμένη εβδομάδα φθάνοντας τα 1.313 σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι στις περιοχές όπου έχει εμφανιστεί αυτή η μετάλλαξη η κυβέρνηση θα εντατικοποιήσει τις διαγνωστικές εξετάσεις για κορωνοϊό και θα επεκτείνει την εκστρατεία εμβολιασμού χορηγώντας εμβόλια και σε νεότερους πολίτες που ζουν σε σπίτια με ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών.

«Θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα εμβολιασμού στο σημείο που οι γιατροί θα θεωρούν ότι εφαρμόζεται με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε στην τηλεόραση του BBC.

Με πληροφορίες από Reuters