Φον Ντερ Λάιεν για Ισραήλ – Γάζα: Η βία πρέπει να σταματήσει

Φον Ντερ Λάιεν για Ισραήλ – Γάζα: Η βία πρέπει να σταματήσει

«Η βία πρέπει να σταματήσει» τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σε μήνυμά της για την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η βία πρέπει να σταματήσει» τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σε μήνυμά της για την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση στην περιοχή.

Παράλληλα, καταδικάζει «τις αδιάκριτες επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ» και συμπληρώνει ότι «οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται και από τις δύο πλευρές».

Μακρόν σε Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα

Την ανησυχία του για τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Ο Μακρόν, συνεχίζοντας τις επαφές του για να μπει τέλος στην κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου, κατά την οποία του τόνισε πόσο «επείγουσα είναι η επιστροφή στην ειρήνη» στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης⇒ Πέμπτη ημέρα σφοδρών συρράξεων στη Γάζα

Παράλληλα, αναγνώρισε στο Ισραήλ το δικαίωμα της αυτοάμυνας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς από τις ρίψεις ρουκετών, την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, τις καταδίκασε απερίφραστα.

«Σε αυτήν την επέτειο της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ, ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας επανέλαβε την αδιάκοπη δέσμευσή του στην ασφάλεια του Ισραήλ και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», αναφέρει η γαλλική προεδρία.

Διαβάστε επίσης⇒ Προειδοποιήσεις για εμφύλιο στο Ισραήλ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή