ΗΠΑ: Πτώση 81% στους θανάτους – Τρεις στους πέντε εμβολιάστηκαν με τουλάχιστον μια δόση

ΗΠΑ: Πτώση 81% στους θανάτους – Τρεις στους πέντε εμβολιάστηκαν με τουλάχιστον μια δόση

Ο αριθμός των νέων θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 81%, ενώ τα νέα κρούσματα υποχώρησαν και στις 50 Πολιτείες για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των νέων θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 81%, ενώ τα νέα κρούσματα υποχώρησαν και στις 50 Πολιτείες για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, χαιρετίζοντας τη θεαματική βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα, παράλληλα με την πρόοδο των εμβολιασμών.

«Σήμερα, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται και στις 50 Πολιτείες», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Covid έχει μειωθεί κατά 81% και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020», συμπλήρωσε.

Πάντως, προειδοποίησε ότι «η μάχη κατά του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει, ωστόσο πρόσθεσε ότι «κάθε μέρα το φως στο τέλος του τούνελ είναι πιο φωτεινό».

Συμπλήρωσε επίσης ότι το 60% των Αμερικανών ενηλίκων έχει λάβει τώρα τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της νόσου.

Νέα Υόρκη: Τέλος η μάσκα σε δημόσιους χώρους για τους εμβολιασμένους

Στο μεταξύ, η πολιτεία της Νέας Υόρκης δεν θα απαιτεί πλέον από τους πολίτες που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της Covid-19 να φορούν μάσκες σε πολλούς δημόσιους χώρους, υιοθετώντας τις νέες οδηγίες που εξέδωσαν την περασμένη εβδομάδα οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε μάσκα», επισήμανε ο κυβερνήτης.

Οι μάσκες θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικές στις δημόσιες συγκοινωνίες, τα σχολεία και σε ορισμένους δημόσιους χώρους, ακόμα και μεταξύ των εμβολιασμένων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik, AFP 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή