Χωρίς Black Angus Αργεντινής για 30 μέρες η παγκόσμια αγορά

Χωρίς Black Angus Αργεντινής για 30 μέρες η παγκόσμια αγορά

Αναστέλλονται για 30 ημέρες οι εξαγωγές βοδινού κρέατος, με την ελπίδα να περιοριστεί η τιμή του, που έχει απογειωθεί στην εσωτερική αγορά.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση να ανασταλούν για τριάντα ημέρες οι εξαγωγές βοδινού κρέατος πήρε η κυβέρνηση της Αργεντινής, με την ελπίδα να περιοριστεί η τιμή του, που έχει απογειωθεί στην εσωτερική της αγορά.

Η απόφαση αναγγέλθηκε εν αναμονή «συνολικών μέτρων με στόχο να μπει σε τάξη η λειτουργία του τομέα, να περιοριστούν οι κερδοσκοπικές πρακτικές και να αποτραπεί η φοροδιαφυγή», εξήγησε η προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες, δήλωσε ότι τον «ανησυχεί» η αύξηση των τιμών προϊόντων διατροφής στη χώρα: το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατά 46,3% τους τελευταίους 12 μήνες, υπολόγισε η IDEC, η στατιστική υπηρεσία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Αυτές οι αυξήσεις τιμών είναι ανεξήγητες και είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω το ζήτημα αυτό», δήλωσε ο Φερνάντες στο δίκτυο C5N.

Η Αργεντινή κατατάσσεται 4η στις εξαγωγές βοδινού σε παγκόσμια κλίμακα: 819.000 τόνοι πωλήθηκαν στο εξωτερικό το 2020, κυρίως στην Κίνα, στη Γερμανία και στο Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή