ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς Black Angus Αργεντινής για 30 μέρες η παγκόσμια αγορά

Αναστέλλονται για 30 ημέρες οι εξαγωγές βοδινού κρέατος, με την ελπίδα να περιοριστεί η τιμή του, που έχει απογειωθεί στην εσωτερική αγορά.

Χωρίς Black Angus Αργεντινής για 30 μέρες η παγκόσμια αγορά

Την απόφαση να ανασταλούν για τριάντα ημέρες οι εξαγωγές βοδινού κρέατος πήρε η κυβέρνηση της Αργεντινής, με την ελπίδα να περιοριστεί η τιμή του, που έχει απογειωθεί στην εσωτερική της αγορά.

Η απόφαση αναγγέλθηκε εν αναμονή «συνολικών μέτρων με στόχο να μπει σε τάξη η λειτουργία του τομέα, να περιοριστούν οι κερδοσκοπικές πρακτικές και να αποτραπεί η φοροδιαφυγή», εξήγησε η προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες, δήλωσε ότι τον «ανησυχεί» η αύξηση των τιμών προϊόντων διατροφής στη χώρα: το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατά 46,3% τους τελευταίους 12 μήνες, υπολόγισε η IDEC, η στατιστική υπηρεσία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Αυτές οι αυξήσεις τιμών είναι ανεξήγητες και είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω το ζήτημα αυτό», δήλωσε ο Φερνάντες στο δίκτυο C5N.

Η Αργεντινή κατατάσσεται 4η στις εξαγωγές βοδινού σε παγκόσμια κλίμακα: 819.000 τόνοι πωλήθηκαν στο εξωτερικό το 2020, κυρίως στην Κίνα, στη Γερμανία και στο Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ