Πώς προστατεύει το Παλάτι την Βασίλισσα Ελισάβετ από τις δηλητηριάσεις

Πώς προστατεύει το Παλάτι την Βασίλισσα Ελισάβετ από τις δηλητηριάσεις

Τα μυστικά της βασιλικής κουζίνας και οι κανόνες για τους καλεσμένους σε ενα δείπνο ή γεύμα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τους πιο… δημοφιλείς τρόπους εξόντωσης ενος μονάρχη ήταν ανέκαθεν το δηλητήριο. Το 2021 ακούγεται ρετρό αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος, οπότε οι ηγέτες όλου του κόσμου προστατεύονται με διάφορους τρόπους. 

Στην Μεγάλη Βρετανία, το προσωπικό της βασίλισσας Ελισάβετ έχει έναν έξυπνο τρόπο για να την αποτρέψει από πιθανή τροφική δηλητηρίαση.

Πριν από την πανδημία, η Ελισάβετ δεχόταν πολλούς επισκέπτες- καλεσμένους για δείπνο στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ – αν κάποιος ήθελε να βλάψει τη βασίλισσα και να βάλει κάτι στο φαγητό της με τόσους ανθρώπους να γευματίζουν μαζί, θα ήταν εύκολο. Γι’ αυτό υπάρχει ένα σχέδιο.

Στο ντοκιμαντέρ Channel 5 «Secrets of the Royal Kitchen», η βασιλική σχολιαστής Έμιλι Άντριους αποκάλυψε ότι για να είναι η βασίλισσα ασφαλής, δεν έχει ετοιμαστεί συγκεκριμένο πιάτο γι’ αυτήν κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων.

Ένα πιάτο επιλέγεται τυχαία για να σερβιριστεί στη βασίλισσα. Έτσι, αν κάποιος ήθελε να την δηλητηριάσει θα έπρεπε να δηλητηριάσει όλους τους καλεσμένους».

Οι κανόνες για τους καλεσμένους σε ενα βασιλικό δείπνο ή γεύμα

– Ποτέ μα ποτέ δεν επιτρέπεται να καθίσει κανείς στο τραπέζι και να φάει πριν από τη βασίλισσα.

– Η βασίλισσα Ελισάβετ τρώει γρήγορα και, όταν τελειώνει το γεύμα της όλοι οι καλεσμένοι πρέπει να ακουμπήσουν το μαχαίρι και το πιρούνι τους στο πιάτο.

– Η σειρά είναι πάντα από δεξιά προς τα αριστερά, δηλαδή, αφού όλοι καθίσουν στο βασιλικό τραπέζι, η βασίλισσα απευθύνεται πρώτα στον επίτιμο καλεσμένο της, ο οποίος είθισται να κάθεται στα δεξιά της. Μετά την ανταλλαγή των φιλοφρονήσεων και των χαιρετισμών στρέφει την προσοχή της σε όποιον κάθεται πρώτος στην αριστερή πλευρά.

– Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να αγγίξει κανείς τη βασίλισσα και το χέρι της μόνο αν το προσφέρει εκείνη για χειραψία.

– Επιπλέον, οι επισκέπτες δεν πρέπει να φύγουν πριν τη βασίλισσα εκτός εάν έχει δοθεί ειδική άδεια. 

– Τέλος, θα πρέπει να αποφεύγονται προσωπικές ερωτήσεις σε συνομιλία με μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή