Μεσανατολικό: Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο «εκεχειρίας»

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο «εκεχειρίας»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο «εκεχειρίας», δήλωσε σήμερα ανώτερος Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ωστόσο παράλληλα ότι το εβραϊκό κράτος είναι έτοιμο για μια παράταση της επιχείρησης που ξεκίνησε πριν 10 ημέρες εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

«Εξετάζουμε το ζήτημα της πλέον κατάλληλης στιγμής για την κήρυξη εκεχειρίας», όμως «προετοιμαζόμαστε για πολλές ημέρες» στρατιωτικών επιχειρήσεων, σχολίασε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ εξετάζει αν η επιχείρησή του έχει «πετύχει τους στόχους της».

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική προεδρία ζήτησε χθες την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων μαχητών.

«Συνολικά, οι τρεις χώρες (σ.σ. Γαλλία, Αίγυπτος, Ιορδανία) συμφώνησαν σε τρία απλά πράγματα: η ένοπλη σύγκρουση πρέπει να σταματήσει, ήρθε η ώρα για κατάπαυση του πυρός, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να αναφερθεί στο θέμα και ζητήσαμε επίσης ψηφοφορία επί ενός ψηφίσματος για το θέμα» υπογράμμισε η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε μετά τις συνομιλίες μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν, του Αιγύπτου προέδρου Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή