Κρίσιμη επίσκεψη Μπαχ στο Τόκιο λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Κρίσιμη επίσκεψη Μπαχ στο Τόκιο λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Με δεδομένο ότι υπάρχει η μεγάλη ανησυχία αν θα διεξαχθούν οι Αγώνες, η επίσκεψη του προέδρου της ΔΟΕ θα ξεκαθαρίσει το τοπίο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ θα επισκεφθεί την Ιαπωνία στις 12 Ιουλίου, πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Asahi την Πέμπτη.

Η αρχική επίσκεψη είχε προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα αλλά αναβλήθηκε, λόγω των έκτακτων μέτρων της ιαπωνικής κυβέρνηση, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι Ολυμπιακοί του Τόκιο – οι οποίοι αναβλήθηκαν πέρσι λόγω της πανδημίας – είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου. 

Όμως οι Ιάπωνες – και ο ιατρικός σύλλογος του Τόκιο – έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους για τη διεξαγωγή τους καθώς μέχρι στιγμής μόλις το 3,7% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση – ο πιο αργός ρυθμός εμβολιασμού μεταξύ των πλούσιων χωρών.

Διαβάστε σχετικά: Περισσότερο από το 80% των Ιαπώνων κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων

Με δεδομένο ότι υπάρχει η μεγάλη ανησυχία αν θα διεξαχθούν οι Αγώνες, η επίσκεψη του Μπαχ θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. 

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή