Βελτιωμένη πλέον η εικόνα της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι

Βελτιωμένη πλέον η εικόνα της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλεξέι Ναβάλνι έχει «λίγο ως πολύ» αναρρώσει από την περιπέτειας της υγείας του λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας του, και είναι σε θέση να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας την Πέμπτη.

Ο κ. Ναβάλνι, ο πιο επιφανής των επικριτών του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι φυλακισμένος με ποινή 2,5 ετών για παραβίασης αναστολής άλλης ποινής.

«Μπορώ να πω ότι έχει λίγο έως πολύ ανακτήσει την υγεία του», ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος Αλεξάντερ Καλάσνικοφ: «Ήδη ζυγίσει 82 κιλά, τρώει κανονικά και έχει την ικανότητα επικοινωνίας με την οικογένειά του».

Ο Ιβάν Ζντάνοφ, στενός συνεργάτης του κ. Ναβάλνι, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η κατάσταση της υγείας του έγκλειστου αμφισβητία του κ. Πούτιν είναι γενικώς ικανοποιητική.

Ο 44χρονος πολιτικός άρχισε απεργία πείνας στα τέλη Μαρτίου απαιτώντας καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη φυλακή κατόπιν έντονων πόνων στο πόδι και την πλάτη του.

Η επιδεινούμενη υγεία του οδήγησε τους συνεργάτες του να καλέσουν τους υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου πολιτικού να βγουν στους δρόμους για να απαιτήσουν επαρκή φροντίδα για τον κ. Ναβάλνι, που πέρυσι το καλοκαίρι έπεσε θύμα δηλητηρίασης γλιτώνοντας την τελευταία στιγμή τη ζωή του. Πάντως οι διαδηλώσεις ήταν τελικά μικρότερες του αναμενομένου, λόγω και της πυγμής που έδειξαν σε βάρος τους οι ρωσικές αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα Ναβάλνι τέθηκε και στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή