Παναγία των Παρισίων: «Υιοθετήστε» ένα γκαργκόιλ και βοηθήστε στην αποκατάσταση

Παναγία των Παρισίων: «Υιοθετήστε» ένα γκαργκόιλ και βοηθήστε στην αποκατάσταση

Μία πρωτότυπη ιδέα προκειμένου να συγκετρωθούν χρήματα για την αποκατάταση του Καθρεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2019, είχαν οι αρμόδιες αρχές

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία πρωτότυπη ιδέα προκειμένου να συγκετρωθούν χρήματα για την αποκατάταση του Καθρεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2019, είχαν οι αρμόδιες αρχές.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση των Φίλων της Παναγίας των Παρισίων, αποφάσισε να καλέσει τον κόσμο να «υιοθετήσει» τα γλυπτά της Νοτρ Νταμ, συμπεριλαμβανομένων και των διάσημων δαιμόνων της στέγης, τα γκαργκόιλ. 

Μάλιστα, «χάρη στην χρηματοδότηση του κόσμου, αποκαταστάθηκε πλήρως ο “Βρυκόλακας”, ίσως το πιο διάσημο γκροτέσκο γλυπτό της Παναγίας των Παρισίων».

Μέχρι σήμερα, 10 έργα τέχνης του Ναού, όλα γλυπτά, έχουν χρηματοδοτηθεί πλήρως. Η αποκατάσταση για το καθένα θα κοστίσει περίπου 10.000 δολάρια.

Εκτός από τα γκάρκοιλ, όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει στις προσπάθειες χρηματοδότησης για την αποκατάσταση της στέγης του καθεδρικού ναού, του Σταυρού της Δόξας, ή ακόμα και ορισμένων από τους πίνακες, που φιλοξενεί η Παναγία των Παρισίων.

Το πιο φιλόδοξο πλάνο είναι η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση και ανέγερση της στέγης, η οποία έχει στόχο να συγκεντρώσει από χορηγίες το ποσό των 2,08 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα έργα τέχνης και τα μέρη του Ναού που είναι στη λίστα της συγκέντρωσης χρημάτων.

Στόχος της ΜΚΟ είναι να ανοίξει ξανά η Νοτρ Νταμ για πιστούς και επισκέπτες πριν από το τέλος του 2024, παρόλο που «η πλήρης αποκατάσταση του καθεδρικού ναού θα πάρει αρκετά ακόμη χρόνια», σύμφωνα με τον Michel Picaud, πρόεδρο των Φίλων της Παναγίας των Παρισίων.

Πηγή: Artnet News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή