ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνσον για τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC: «Μου προκαλούν ανησυχία οι αποκαλύψεις»

«Προφανώς και μου προκαλούν οι ανησυχία όσα αποκαλύφθηκαν στην αναφορά του Λόρδου Ντάισον», δήλωσε ο Τζόνσον

Τζόνσον για τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC: «Μου προκαλούν ανησυχία οι αποκαλύψεις»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι του προκαλούν ανησυχία οι αποκαλύψεις σχετικά με τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995 από το BBC.

«Προφανώς και μου προκαλούν οι ανησυχία όσα αποκαλύφθηκαν στην αναφορά του Λόρδου Ντάισον», δήλωσε σήμερα ο Τζόνσον σε δημοσιογράφους.

⇒ Διαβάστε επίσης: Το BBC ξεκινά έρευνα για την εκρηκτική συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνας

«Μπορώ να φανταστώ πώς αισθάνεται η βασιλική οικογένεια και ελπίζω πραγματικά ότι το BBC θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια για να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβεί τίποτα παρόμοιο στο μέλλον», ανέφερε.

Μια έρευνα της οποίας ηγήθηκε ο ανώτατος δικαστής Τζον Ντάισον συμπέρανε ότι ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ χρησιμοποίησε παραποιημένα έγγραφα και στοιχεία για να εξασφαλίσει τη συνέντευξη, ενώ διαπίστωσε ότι το BBC υπήρξε «τρομερά αναποτελεσματικό» στο να ερευνήσει τις ενέργειές του. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Το σκάνδαλο με τη συνέντευξη της Νταϊάνα κάνει τους θεσμούς να τρίζουν

Σημειώνεται ότι η εν λόγω συνέντευξη της Νταϊάνα (ενώ είχε ήδη χωρίσει από τον Κάρολο) είχε συνταράξει και τον βασιλικό οίκο και την κοινωνία η οποία άκουσε τη δημοφιλέστατη πριγκίπισσα να δηλώνει ότι «στον γάμο αυτόν ήμαστε τρεις».

Η συνέντευξη είχε αντίστοιχο αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία και τους Ουίνδσορ με τη φετινή συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν στην αμερικανική τηλεόραση, αλλά χάρισε στον Μπασίρ σειρά βραβείων, διεθνή φήμη και εφ’ όρου ζωής αναγνωρισιμότητα στη Βρετανία.

Με πληροφορίες από Reuters