Οι ΗΠΑ αναμένουν «επέλαση» δισεκατομμυρίων τζιτζικιών

Οι ΗΠΑ αναμένουν «επέλαση» δισεκατομμυρίων τζιτζικιών

Οι Αμερικανοί ανταλλάσσουν συμβουλές διαχείρισης του επερχόμενου φαινομένου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για την «ανάδυση» δισεκατομμυρίων τζιτζικιών που παρέμειναν κάτω από το έδαφος εδώ και 17 χρόνια.

Οι Αμερικανοί ανταλλάσσουν συμβουλές διαχείρισης του επερχόμενου φαινομένου: Κάποιοι περιμένουν με τρόμο τον ερχομό τους, ενώ άλλοι είναι περίεργοι να δουν τι πρόκειται να συμβεί

Πριν ακόμη «εισβάλλουν» στα πάρκα και στους κήπους των σπιτιών, οι τζίτζικες έχουν ήδη κατακτήσει τα ΜΜΕ και τα social media, ειδικά σε ανατολικές, κεντρικές και νότιες περιοχές των ΗΠΑ όπου πρόκειται να εμφανιστούν τα εν λόγω έντομα, γνωστά και ως «Brood X».

Δισεκατομμύρια νύμφες τζιτζικιών ζούσαν κάτω από το έδαφος από το 2004 και πρόκειται να αναδυθούν από το χώμα, να αλλάξουν δέρμα, να ζευγαρώσουν, να γεννήσουν τα αβγά τους και ύστερα να πεθάνουν και όλα αυτά υπό τον εκκωφαντικό ήχο που κάνουν τα αρσενικά για να προσελκύσουν τα θηλυκά.

Την τελευταία φορά που εμφανίστηκαν, ήταν πρόεδρος ο Τζορτζ Μπους, το Facebook είχε μόλις δημιουργηθεί και η Αθήνα ετοιμαζόταν να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι ακόμη δύσκολο να εκτιμηθεί πότε θα καταφτάσει το σμήνος των τζιτζικιών, καθώς εξαρτάται μέχρι ένα σημείο από τις καιρικές συνθήκες, και ιδιαίτερα τη θερμοκρασία του εδάφους.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που αναμένονται θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την άφιξή τους μέχρι τα μέσα Μαΐου – αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να εμφανιστούν μια από αυτές τις ημέρες. 

Με πληροφορίες από Phys.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή