Λευκορωσία: «Δεν αναγκάσαμε το αεροσκάφος να προσγειωθεί»

Λευκορωσία: «Δεν αναγκάσαμε το αεροσκάφος να προσγειωθεί»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν αναγκάσαμε το αεροσκάφος της Ryanair να προσγειωθεί στο Μινσκ», αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Λευκορωσίας, σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό εκτροπής της πτήσης που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Βίλνιους προς το Μινσκ της Λευκορωσίας, οδηγώντας στη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς.

Σε δήλωσή της, η Υπηρεσία αναφέρει ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας «συμβούλευσαν» το πλήρωμα να προσγειώσει το αεροσκάφος, αλλά δεν το «εξανάγκασαν μέσω απειλών».

Διαβάστε ακόμη: Λευκορωσία – Προτάσεβιτς: Τι γνωρίζουμε έως τώρα για την «κρατική αεροπειρατεία»

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σημείωσε ότι το Μινσκ προτίθεται να επιτρέψει σε εμπειρογνώμονες να επισκεφθούν τη Λευκορωσία για να ερευνήσουν το συμβάν, παρέχοντάς τους πληροφορίες, εάν χρειαστεί, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

To περιστατικό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., που βάσει προγραμματισμού θα είχε στο επίκεντρό της τα ζητήματα της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής. Οι «27» θα εξετάσουν ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε στελέχη του κρατικού μηχανισμού του Αλεξάντρ Λουκασένκο. Την άμεση απελευθέρωση του Προτάσεβιτς ζήτησαν επίσης οι ΗΠΑ και η Βρετανία. 

Διαβάστε ακόμη: Ρομάν Προτάσεβιτς: Ποιος είναι ο μπλόγκερ από τη Λευκορωσία – Γιατί βρισκόταν στην Αθήνα

Για το συμβάν τοποθετήθηκε και ο CEO της Ryanair, μιλώντας, με τη σειρά του, για «κρατική αεροπειρατεία» και εκφράζοντας την πεποίθηση «ότι υπήρχαν και μερικοί πράκτορες της KGB στο αεροπλάνο».

με πληροφορίες από Reuters, RIA Novosti

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή