Ενίσχυση εξουσιών του ΠΟΥ ζητεί ο Μακρόν – Γκουτέρες: Είμαστε σε πόλεμο

Ενίσχυση εξουσιών του ΠΟΥ ζητεί ο Μακρόν – Γκουτέρες: Είμαστε σε πόλεμο

Τόσο ο Γάλλος πρόεδρος, όσο και η Γερμανίδα καγκελάριος, απηύθυναν έκκληση να βελτιωθεί η χρηματοδότηση του ΠΟΥ και στήριξαν την ιδέα μιας νέα διεθνούς συνθήκης για την αποτροπή πανδημιών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενίσχυση των εξουσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ζήτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, να στηρίζει το αίτημα για μια συνθήκη αποτροπής πανδημιών, σε μαγνητοσκοπημένα μηνύματά τους στην ετήσια υπουργική σύνοδο του ΠΟΥ.

Ο κ. Μακρόν ζήτησε ο ΠΟΥ να έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται άμεσα χώρες σε περίπτωση εξάρσεων που δυνητικά μπορεί να οδηγήσουν σε πανδημία, καθώς και να μπορεί να έχει πρόσβαση σε στοιχεία.

Τόσο ο Γάλλος πρόεδρος, όσο και η Γερμανίδα καγκελάριος, απηύθυναν έκκληση να βελτιωθεί η χρηματοδότηση του ΠΟΥ και στήριξαν την ιδέα μιας νέα διεθνούς συνθήκης για την αποτροπή πανδημιών.

Προειδοποίηση Γκουτέρες

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τόνισε κατά το άνοιγμα της διάσκεψης του ΠΟΥ ότι ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο κατά του κορωνοϊού.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός ιού. Χρειαζόμαστε τη λογική και την επιτακτικότητα της οικονομίας πολέμου για να ενισχύσουμε τις ικανότητες των όπλων μας», δήλωσε ο κ. Γκουτέρες.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή