Λευκορωσία: «Φοβόμαστε για τη ζωή του Προτάσεβιτς», δηλώνει η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης

Λευκορωσία: «Φοβόμαστε για τη ζωή του Προτάσεβιτς», δηλώνει η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης

Φόβους για τη ζωή του Λευκορώσου δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή στο Μινσκ, εξέφρασε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της χώρας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόβους για τη ζωή του Λευκορώσου δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή στο Μινσκ, εξέφρασε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της χώρας, Σβιατλάνα Τσιχανόφσκαγια.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Λευκορωσία – Προτάσεβιτς: Τι γνωρίζουμε έως τώρα για την «κρατική αεροπειρατεία»

Ο 26χρονος Προτάσεβιτς συνελήφθη αφότου το αεροσκάφος της Ryanair το οποίο εκετελούσε πτήση από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας αναχαιτίστηκε από τις λευκορωσικές αρχές και εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στο Μινσκ.

«Φοβόμαστε πραγματικά, όχι μόνον για την ελευθερία του, αλλά και για τη ζωή του», δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο Sky News, η κ. Τιχανόφσκαγια, η οποία έχει καταφύγει στη Λιθουανία.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ρομάν Προτάσεβιτς: Ποιος είναι ο μπλόγκερ από τη Λευκορωσία – Γιατί βρισκόταν στην Αθήνα

CEO της Ryanair για υπόθεση Προτάσεβιτς: Κρατική αεροπειρατεία – Πράκτορες της KGB στο αεροπλάνο

Ως «κρατική αεροπειρατεία» χαρακτήρισε το περιστατικό με την εκτροπή της πτήσης της Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Βίλνιους προς το Μινσκ της Λευκορωσίας και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, ο CEO της αεροπορικής εταιρείας Μάικλ Ο’ Λίρι.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής εταιρείας «πρόθεση των αρχών ήταν να απομακρύνουν έναν δημοσιογράφο και τον συνταξιδιώτη του».

«Πιστεύουμε ότι υπήρχαν και μερικοί πράκτορες της KGB στο αεροπλάνο», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή