Ινδία: Ποια μέτρα; Εκατοντάδες πιστοί σε κηδεία… αλόγου (βίντεο)

Ινδία: Ποια μέτρα; Εκατοντάδες πιστοί σε κηδεία… αλόγου (βίντεο)

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες Ινδοί αψήφησαν τους περιορισμούς κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα για να συμμετάσχουν στην κηδεία ενός… αλόγου την Κυριακή, με αποτέλεσμα το χωριό τους να μπει επειγόντως σε 14ήμερη καραντίνα.

Την ώρα που η Ινδία αρχίζει κάπως να τιθασεύει το μεγάλο κύμα κορωνοϊού που τη σαρώνει λόγω της εγχώριας μετάλλαξης, σε χωριό της περιοχής Καρνάτακα στη νότια Ινδία προτεραιότητα φαίνεται ότι δεν έχει η υγεία των πολιτών αλλά η παρουσία τους στην αποχαιρετιστήρια τελετή για ένα άλογο που ανήκε σε τοπική θρησκευτική οργάνωση.

Στο Μπελάγκαβι, οι χωριανοί έσπευσαν την Κυριακή για το… ύστατο χαίρε σε άλογο που θεωρούν ότι ήταν θεϊκό, και προσήλθαν κατά εκατοντάδες για την τελετή του ομολογουμένως καταστόλιστου κουφαριού του αλόγου.

Αρκετοί πιστοί συνωστίσθηκαν στην… εξόδιο ακολουθία, και πολλοί από αυτούς ήταν χωρίς μάσκα.

Διαβάστε επίσης:

Το αποτέλεσμα ήταν όταν οι αρχές υγείας της χώρας πληροφορήθηκαν το περιστατικό επέβαλαν από τη Δευτέρα άμεση, σκληρή καραντίνα δύο εβδομάδων στο χωριό, σφραγίζοντάς το με απαγόρευση εισόδου και εξόδου από αυτό, ενώ ξεκίνησαν αμέσως και εκτεταμένα τεστ κορωνοϊού στον τοπικό πληθυσμό.

Του θέματος έχει επιληφθεί και η αστυνομία διεξάγοντας έρευνας για το φαινόμενο απειθαρχίας στα μέτρα.

Πηγή: The Independent, ΝDTV, ΑΝΙ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή