Ισραήλ: Προειδοποίηση Νετανιάχου για ισχυρή απάντηση αν παραβιαστεί η εκεχειρία

Ισραήλ: Προειδοποίηση Νετανιάχου για ισχυρή απάντηση αν παραβιαστεί η εκεχειρία

Μπλίνκεν: «Θα συνεργαστούμε στενά με τους εταίρους μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς δεν θα επωφεληθεί από τη βοήθεια ανοικοδόμησης»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση πως η απάντηση του Ισραήλ θα είναι «πολύ ισχυρή» αν η Χαμάς παραβιάσει την εκεχειρία η οποία τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή, απηύθυνε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν – Συναντήσεις με Νετανιάχου και Αμπάς

«Αν η Χαμάς σπάσει την ηρεμία και επιτεθεί στο Ισραήλ, η απάντησή μας θα είναι πολύ ισχυρή» τόνισε ο κ. Νετανιάχου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Ιερουσαλήμ.

Από την πλευρά του ο κ. Μπλίνκεν επανέλαβε «την πλήρη στήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται».

⇒ Διαβάστε ακόμη: ΟΗΕ για Ισραήλ – Γάζα: Να ξεκινήσει «μια πραγματική» πολιτική διαδικασία

Παράλληλα ο Αμερικανός υπουργός επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται ώστε η Χαμάς να μην «επωφεληθεί» από τη βοήθεια που θα δοθεί στη Γάζα για την ανοικοδόμησή της.

«Θα συνεργαστούμε στενά με τους εταίρους μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς δεν θα επωφεληθεί από τη βοήθεια ανοικοδόμησης», δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν, διευκρινίζοντας ότι εντός των επομένων ωρών θα ανακοινώσει τη συμβολή των ΗΠΑ σε αυτή τη βοήθεια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή