Προς συνάντηση Μπάιντεν με τη βασίλισσα Ελισάβετ τον Ιούνιο

Προς συνάντηση Μπάιντεν με τη βασίλισσα Ελισάβετ τον Ιούνιο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H βασίλισσα Ελισάβετ πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον Ιούνιο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η επίσκεψη θα αποτελέσει μέρος του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των 7 τον επόμενο μήνα. Θα τον συνοδεύει η Πρώτη Κυρία Δρ Τζιλ Μπάιντεν.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι και το πρώτο ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στο εξωτερικό, καθώς τον τελευταίο καιρό εστίασε την προσοχή του στην αντιμετώπιση σημαντικών εγχώριων προβλημάτων , όπως η διαχείριση της πανδημίας της Covid. 

Ειδικότερα, δημοσίευμα του CNN αναφέρει ότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και ο Λευκός Οίκος ολοκληρώνουν τις λεπτομέρειες της επίσκεψης και θα προβούν σε ανακοίνωση.

⇒ Διαβάστε επίσης: Πόρισμα σε 90 μέρες για την προέλευση του κορωνοϊού ζήτησε ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της G7, στις 11-13 Ιουνίου στην Κορνουάλη, κατόπιν στη Σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου.

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 16 Ιουνίου στην Ελβετία.

Ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο και θα είναι ο 13ος Αμερικανός Πρόεδρος που θα συναντήσει την Αυτού Μεγαλειότητα κατά τη διάρκεια της βασιλείας της.

Ο πρώτος πρόεδρος με τον οποίο συναντήθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ήταν ο Χάρι Τρούμαν, το 1951 (33ος πρόεδρος των ΗΠΑ) αν και ήταν πριγκίπισσα εκείνη την εποχή και ανέβηκε στο θρόνο τον επόμενο χρόνο.

Ο μόνος με τον οποίο δεν συναντήθηκε ήταν ο 36ος πρόεδρος Λύντον Τζόνσον, ο οποίος δεν επισκέφθηκε τη Βρετανία κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η τελευταία συνάντηση της Βασίλισσας με πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν τον Ιούλιο του 2018, με τον Ντόναλντ Τραμπ και την τότε Πρώην Κυρία Μελάνια Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, CNN,. The Telegraph 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή