Πέθανε η μεγάλη Ιταλίδα χορεύτρια Κάρλα Φράτσι, 20 χρόνια παρτενέρ του Νουρέγιεφ

Πέθανε η μεγάλη Ιταλίδα χορεύτρια Κάρλα Φράτσι, 20 χρόνια παρτενέρ του Νουρέγιεφ

Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Σκάλα του Μιλάνου, από όπου ξεκίνησε την καριέρα της.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σπουδαία ιταλίδα χορεύτρια Κάρλα Φράτσι πέθανε σήμερα στο Μιλάνο, σε ηλικία 84 ετών. Εδώ και πολύ καιρό έδινε μάχη κατά του καρκίνου.

Η Κάρλα Φράτσι γεννήθηκε το 1936 στο Μιλάνο. Στα δέκα της χρόνια, οι γονείς της την γράφουν στην σχολή του θεάτρου Λα Σκάλα, όπου και έκανε το ντεμπούτο της το 1955, με την Σταχτοπούτα.

Το 1958 επιλέγεται ως πρώτη χορεύτρια (πρίμα μπαλαρίνα) σε ηλικία μόλις 22 ετών. 

Στην καριέρα της ερμήνευσε πάνω από 150 ρόλους, από τον Καρυοθράυστη, μέχρι την Λίμνη των Κύκνων ενώ αξέχαστη θα μείνει η συνεργασία της με τον Νουρέγιεφ – ξεκίνησαν να χορεύουν μαζί το 1963 και συνέχισαν για είκοσι ολόκληρα χρόνια. 

Τότε, οι New York Times την είχαν χαρακτηρίσει «απόλυτη, κύρια πρώτη χορεύτρια».

«Ο πατέρας μου οδηγούσε τραμ, η μητέρα μου ήταν εργάτρια. Μου έμαθαν ότι η επιτυχία κερδίζεται. Δούλεψα, δούλεψα και πάλι δούλεψα», δήλωνε η ίδια.

Πέθανε η μεγάλη Ιταλίδα χορεύτρια Κάρλα Φράτσι, 20 χρόνια παρτενέρ του Νουρέγιεφ-1

Από το 2000 μέχρι το 2010 ήταν επικεφαλής του θιάσου μπαλέτου του Θεάτρου της Όπερας της Ρώμης ενώ τον περασμένο Ιανουάριο έκανε την τελευταία της εμφάνιση: ένα μάθημα στους χορευτές της La Scala, βασισμένο στην ερμηνεία της Ζιζέλ.

Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παγκοσμίου φήμης θέατρο του Μιλάνου, τη Σκάλα, από όπου ξεκίνησε την τεράστια καριέρα της. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή