Αποκαλύψεις Κάμινγκς: Χλιαρές διαψεύσεις από Τζόνσον, Χάνκοκ

Αποκαλύψεις Κάμινγκς: Χλιαρές διαψεύσεις από Τζόνσον, Χάνκοκ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Με εμφανή αμηχανία και χλιαρές αρνήσεις απάντησαν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στις βαριές κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον τους ο πρώην επικεφαλής των πρωθυπουργικών συμβούλων, Ντόμινικ Κάμινγκς. Ο Κάμινγκς ήταν σαρωτικός στις κατηγορίες του για το κενό ηγεσίας στη διαχείριση του κορωνοϊού, εξαιτίας του οποίου, όπως είπε, χάθηκαν άδικα δεκάδες χιλιάδες ζωές. 
Ερωτηθείς για τον ισχυρισμό αυτό, ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε: «Δεν νομίζω. Αλλά φυσικά ήταν μια πολύ δύσκολη σειρά αποφάσεων και καμία δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία».

«Είναι εντυπωσιακό πόσο ήπια ήταν η απάντηση του Τζόνσον στις κατηγορίες του Κάμινγκς», σχολίασε η εφημερίδα Guardian. Ο Τζόνσον μπορεί να σημείωσε ότι «κάποιοι σχολιασμοί που ακούστηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», αλλά δεν κατηγόρησε τον πρώην σύμβουλό του ότι ψεύδεται, ακόμη και για έναν ισχυρισμό τον οποίο στο παρελθόν είχε απορρίψει κατά 100% – τη δήλωση «αφήστε τα πτώματα να μαζεύονται κατά χιλιάδες», όταν αρνήθηκε το δεύτερο lockdown.

Παρατηρητές εκτιμούν ότι πιθανώς ο Τζόνσον δεν θέλει να υποχρεώσει τον Κάμινγκς να παρουσιάσει ηχητικά και άλλα ντοκουμέντα για τους ισχυρισμούς του. Κατά την επτάωρη κατάθεσή του στις επιτροπές επιστημών και υγείας της Βουλής των Κοινοτήτων, την Τετάρτη, ο Κάμινγκς δήλωσε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, που επίσης βρέθηκε στο στόχαστρο του Κάμινγκς, συζήτησε χθες το θέμα στη Βουλή, αποφεύγοντας ωστόσο κάθε αναφορά σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως ότι επέτρεπε στα νοσοκομεία να στέλνουν σε οίκους ευγηρίας ασθενείς που δεν είχαν υποβληθεί σε τεστ COVID. Από τη χθεσινή εμφάνιση κατέστη σαφές ότι το Συντηρητικό Κόμμα εξακολουθεί να στηρίζει τον Χάνκοκ, ανεξαρτήτως των κατηγοριών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή