Johnson & Johnson και FDA κοντά σε συμφωνία για παραγωγή του εμβολίου στη Βαλτιμόρη

Johnson & Johnson και FDA κοντά σε συμφωνία για παραγωγή του εμβολίου στη Βαλτιμόρη

Η παραγωγή των εμβολίων στο εργοστάσιο της εταιρείας Emergent ανεστάλη αφότου οι κακές συνθήκες υγιεινής οδήγησαν σε καταστροφή τους

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ καθώς και η εταιρεία Johnson & Johnson, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο Janssen κατά του νέου κορωνοϊού, αναμένονται να ανακοινώσουν εντός των επόμενων ημερών όπως τα προβλήματα υγιεινής σε ένα εργοστάσιο παρασκευής του εν λόγω σκευάσματος στη Βαλτιμόρη, έχουν πλέον επιλυθεί, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε να καταστούν διαθέσιμες εκατομμύρια επιπλέον δόσεις.

Διαβάστε επίσης: Το αμαρτωλό παρελθόν της εταιρείας που «κατέστρεψε» 15 εκατ. εμβόλια της J&J

Η παραγωγή του εμβολίου στο εργοστάσιο, η οποία βρισκόταν υπό τον συντονισμό της εταιρείας Emergent BioSolutions, ανεστάλη αφότου οι κακές συνθήκες υγιεινής οδήγησαν σε καταστροφή των εμβολίων της J&J.

Ο επικεφαλής της Emergent, Ρόμπερτ Κράμερ, ανέφερε σε επιτροπή του αμερικανικού κοινοβουλίου ότι η εταιρεία έχει παρασκευάσει μια επαρκή ποσότητα ενός βασικού συστατικού για την παραγωγή πάνω από 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου της J&J.

Διαβάστε ακόμη: Η Βρετανία ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου J&J

Σημειώνεται πως η εταιρεία προέβη στη λήψη μέτρων βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και βρισκόταν σε συνομιλίες τόσο με τον FDA όσο και με την J&J σε ό,τι αφορά τα βήματα που πρέπει να γίνουν για εκ νέου άνοιγμα των εγκαταστάσεων.

Η Johnson & Johnson δήλωσε ότι συνεργάζεται με την Emergent προκειμένου να διασφαλίσει «το συντομότερο δυνατό έγκριση για επείγουσα χρήση του σκευάσματος κατά της Covid στις ΗΠΑ, που παρασκευάζεται στις εγκαταστάσεις Bayview της Emergent».

Η Emergent αρνήθηκε αίτημα της Wall Street Journal για σχολιασμό.

Η έγκριση έκτακτης ανάγκης για παραγωγή του εμβολίου Covid στο εν λόγω εργοστάσιο, είναι πιθανό να έρθει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει τη δέσμευση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να μοιραστεί εμβόλια των J&J, Pfizer και Moderna με τον υπόλοιπο κόσμο μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Πηγή: The Wall Street Journal 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή